VIDEO: Green Day s hudo kritiko proti Trumpu

Ameriški punk rockerji Green Day so nedavno izdali novo kompilacijo uspešnic z naslovom God’s Favorite Band, na njej pa je tudi nova pesem Back In The USA. Videospot so posneli po zgledu serije Leave It To Beaver in Carpenterjevega filma Oni živijo (They Live).

Donald Trump kot zombi

Donald Trump kot zombi oz. nezemljan v novem videospotu zasedbe Green Day Back in the USA, ki so ga posneli po zgledu serije Leave It To Beaver in Carpenterjevega filma Oni živijo. (Foto: YouTube)

Ameriška punk rock zasedba Green Day, ki je junija letos navdušila na koncertu v Stožicah, gre z vso paro naprej, saj je nedavno izdala nov kompilacijski album navečjih uspešnic, na katerem je tudi pesem Back in the USA.

Gre za njihovo tipično poskočnico, zanimiv pa je predvsem videospot, v katerem se poklonijo seriji Leave It To Beaver, v njem pa pevec Billie Joe Armstrong od akviziterske prodajalke kupi očala kot jih ima Nada (Roddy Piper) v kultnem filmu Johna Carpenterja Oni živijo (They Live), ki prikazujejo drugačno resničnost. V tem primeru pa se za "nezemljana" izkaže sam ameriški predsednik Donald Trump, vsa sporočila, videna skozi "očala resničnosti", pa so naperjena proti njemu.

Green Day tako nadaljuje svojo kritiko ameriške politke in predsednikov, če se spomnimo, je bil album (in pesem) American Idiot leta 2004 naperjen proti predsedniku Georgeu W. Bushu.

Oglejte si njihovo pomenljivo najvnovejšo stvaritev in za primerjavo odlomek iz filma Oni živijo!

 

 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 13
BobbyP 19.11.2017 12:17:27
Trump je mega biznismen. Prodaja se vse kjer se le omeni njegovo ime. Logično, da so tudi Green Day skočili na ta voz. Še celo v Sloveniji neki klošarji prodajajo neke igralne karte in zlate račke na ta račun. Keš je keš, folk pa naiven.
b434241 19.11.2017 12:48:45
Jap. Smešen je Slakonja, ki misli, da je pametnejši od Trumpa. Trump ma 3 miljarde, Slakonja pa fehta 10 jurjev in zbere 800 eur v enem tednu.
Več komentarjev