VIDEO: Gregor Arh – mokre sanje slovenskih glasbenikov

V poplavi kvazi-instant pevcev smo naleteli na Gregorja Arha, doktorja znanosti, ki ni zaljubljen le v svoj avtomobil, ampak tudi v glasbo. Gregor pa ne zna le peti in igrati na kitaro ter bobne, ampak je posnel in zmontiral tudi svoj prvi pravi videospot.

Gregor Arh

Arh v spotu nesramežljivo pokaže tudi nekaj gole kože. (Foto: YouTube)

Gregor Arh

Pogled, ki oboževalkam šibi kolena. (Foto: osebni arhiv)

Arh, ki se z glasbo ukvarja od sredine osnovne šole, je zaprisežen predvsem bluesu, rock'n'rollu in staremu rocku. ''Še vedno najbolj uživam, ko v kleti za svojo dušo preigravam stare blues komade, sicer pa moj repertoar obsega tudi kar nekaj slovenskih in jugo 'evergreenov', prav tako pa se v njem najde tudi veliko novejših pop/rock komadov,'' nam je povedal po duši glasbenik, po profesiji pa kemik, ki je leta 2010 uspešno zagovarjal doktorsko nalogo z naslovom Določevanje hlapnih organskih snovi pri neciljani analizi.

V svojem dovršenem domačem studiu, ki ga krasijo podobe Erica Claptona, Jimija Hendrixa, Carlosa Santane in Elvisa Presleyja, najraje igra na svoj najljubši inštrument, kitaro: ''Če je treba, brez problema poprimem tudi za bas kitaro ali pa se usedem za bobne. Orglice mi nekako ne grejo, klavir ima pa preveč tipk.''

Arh je pred časom za svojo pesem Senca posnel tudi svoj prvi pravi videospot. ''Senca je pesem, ki govori o dveh plateh ljubezni. Na eni strani govori o zaljubljenosti, na drugi strani pa o tem, da zgolj zaljubljenost nikakor ni dovolj za resno zvezo... Namreč ko začetna čustva nekoliko usahnejo, nekatere stvari vidiš v povsem drugačni luči... Kot verjetno večina pesmi, ki jih poslušamo, je bila tudi Senca napisana za eno punco. Navdihnila me je pa kar lastna zgodba.''

Zaenkrat je posnel 10 avtorskih komadov, kar nekaj pa jih ima napisanih in še čakajo na snemanje. Njegova želja je, da bi mu enkrat v bližnji prihodnosti uspelo posneti album.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 4
 
KoTepici 14.03.2013 21:37:43
Zdej se pa res vidi da ma TIP veze... na POPu.... sem zadel a kaj? kaj...? so takoj moj komentar zbrisali. LE zakaj. Resnica boli a? a? kaj? kaj?
Več komentarjev