VIDEO in FOTO: To deklico danes poznajo vsi!

Malčica, ki je na fotografiji upihnila dve svečki, je zrasla v pevko, ki letos obeležuje 15-letnico nastopanja na naših odrih. Že veste, za koga gre?

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Fotogalerija (7)

  • Nuša Derenda
  • Nuša Derenda in Frenk - 2
  • Nuša Derenda in Frenk - 1
  • Nuša Derenda - 2
  • Neustavljiva energija Nuše Derenda - 72
  • Neustavljiva energija Nuše Derenda - 50
  • Tony Cetinski in Nuša Derenda

Prikupna deklica na fotografiji je Nuša Derenda, prejemnica številnih festivalskih nagrad in izvajalka vsem poznanih hitov: Ne kliči me, Ne, ni res, Čez 20 let, Boginja, Ni mi žal in drugih melodij, ki so ovekovečene na sedmih albumih. Sicer pa je Nuša v svoji bogati karieri pripravila številne glasbene projekte z različnimi izvajalci in orkestri ter skupno posnela več kot 100 skladb. S skladbo Energy pa je na Evroviziji leta 2001 Sloveniji pripela 7. mesto, kar je naš najboljši rezultat (enakega je z balado Prisluhni mi uspelo leta 1995 doseči Darji Švajger).

Nuša Derenda

Nuša ob 2. rojstnem dnevu (Foto: osebni arhiv)

Nuša letos obeležuje 15 let nastopanja na naših odrih, jubilej pa bo kronala z velikim koncertom. "Do zdaj sem vedno imela koncerte z neko rdečo nitjo, tokrat pa bom dve uri pela samo svoje skladbe, moje uspešnice. Pogosto namreč na koncertih tudi kakšno pozabim in me šele drugi spomnijo nanjo. Upam, da bomo 20. julija vsi skupaj peli, se zabavali, se smejali, pa morda tudi zajokali, da bomo čustveni. Glasba te dvigne, ti odpre srce in takrat ni nič narobe, če včasih tudi malo zajočeš," nam je v zaupala Nuša, ki sicer nastopa že 30 let, njen prvi mikrofon (v času osnovne šole) pa je bila dedkova svetilka v garaži. Da bi imela kdaj kakšne težave s tremo, se sicer ne spomni. "Vedno sem z veseljem prepevala, vedno sem komaj čakala, da bom zapela. Vedno je bilo prisotno tisto vznemirjenje. Rekla bi, da je bolj šlo za vznemirjenje kot za tremo. Če je prisotna trema, to zelo negativno vpliva na nastop, saj začneš dvomiti vase ali v to, ali znaš besedilo ali ne. To se je nekajkrat zgodilo, načeloma pa, če sem sproščena, če delam to iz sebe, potem ni treme, je samo neki adrenalin in vznemirjenje," pravi Brežičanka, ki zadnjih 30 let v novo leto vedno vstopa na odru.

Nuša Derenda in Frenk - 2

Nuša in Frenk v Poreču leta 1987 (Foto: osebni arhiv)

Nušo že vrsto let na glasbeni poti spremlja njen mož Frenk. Poznata se že 26 let, poročena pa sta 18 let in nič ne kaže, da bi se njuni poti ločili, kot so pred časom pisali nekateri mediji. "Redki so zakoni, ki so tako dolgi. Nekateri so skupaj, pa si komaj želijo, da gredo malo narazen, midva pa sva vedno delala vse skupaj. Težko je najti takšnega človeka. Mislim, da sva se midva res našla v vseh pogledih, tako karakterno kot po glasbeni plati. Dopolnjujeva se. Seveda pa si dava tudi malo dihati. Pomembno je, da si zaupava in da se ljubiva," nam je zaupala Nuša in dodala, da kdaj pa kdaj tudi med njima pride do nesoglasij, a ta razrešita s pogovorom. "Nisva človeka, ki bi kuhala zamero, kar je zelo pomembno. Ko sva na nastopih, se nikoli ne ve, ali sva kaj skregana," nam je razkrila Nuša.

Nuša Derenda in Frenk - 1

Nuša in Frenk v Zürichu leta 1991 (Foto: osebni arhiv)

V svoji karieri je Nuša sodelovala z vrsto glasbenikov. Kot pravi, je do tega prišlo zelo spontano, večinoma pa so jo za duete prosili drugi. "Seveda so še kakšne skrite želje, vsaj spoznala bi rada kakšno svetovno zvezdo. Je pa tudi pri nas ogromno dobrih pevcev. Želim si čim več sodelovati tako s slovenskimi kot z izvajalci z območja nekdanje Jugoslavije, pa tudi s kakšnim čez lužo. Bomo videli. Neke stvari se zgodijo ali pa se tudi ne. Pomembno je, da si ti srečen. Kadar sem si nekaj zelo želela, se tisto ponavadi ni uresničilo. Bolj se uresničijo tiste želje, ki so skrite v tebi, ki jim greš na proti, pa se tega niti sam ne zavedaš. Kar naenkrat pa se ti odpre," nam je svoj pogled na uresničenje želja še razkrila pevka.

Več v videoprispevkih, v katerih boste izvedeli tudi, zakaj ji Darja Švajger svetuje, naj se postavi na glavo!

Nuša Derenda - 2

Nušo ves čas preveva pozitivna energija. (Foto: Dejan Nikolič)

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 16
 
albundy 10.06.2013 11:28:26
kaj ste novinarji hoteli povedat?nč ne razumem..kaka je bla,al kaj?
Več komentarjev