VIDEO: Kdo je napisal pesem za Usodno vino?

Potem ko je priljubljena slovenska serija Usodno vino svoje zveste gledalce navdušila z uvodno pesmijo, vam zdaj predstavljamo njenega avtorja, ki nam je zaupal, kako je pesem sploh nastala. Preberite si, katera pevka pa je stopila pred mikrofon.

Igor Matković

''Odločili smo se, da se posvetimo uvodni špici, snemanje cele skladbe pa smo za nekaj časa preložili,'' pravi Igor. (Foto: Arhiv izvajalca)

Glasbenik Igor Matković, ki se z glasbo ukvarja praktično že celo življenje, nam je zaupal, da ga je k ustvarjanju glasbe za Usodno vino povabila produkcijska hiša Perfo, ki za POP TV snema serijo Usodno vino.Aleksandra Krečič-Čermelj

Aleksandra Krečič-Čermelj (Foto: Arhiv izvajalca)

''Del, ki ga slišite kot uvodno pesem v seriji, je nastal relativno hitro, saj je imel režiser Nejc Levstik, jasno predstavo o tem, v kakšnem žanru naj bi bila. Hitro sva se ujela pri osnovni ideji. Ostalo je steklo samo po sebi. Točnega scenarija nisem poznal, sem pa poznal zgodbo. Ta je bila tudi vodilo za oblikovanje glasbe,'' je za 24ur.com povedal avtor glasbe Usodnega vina, pri besedilu pa mu je pomagala Damjana Kenda.

Oboževalce serije pa seveda zanima, ali bodo kdaj imeli možnost slišati celo pesem. ''Seveda je pesem daljša, vendar je pevka Aleksandra Krečič-Čermelj, ki je skladbo odpela trenutno v pričakovanju novorojenčka. Odločili smo se, da se posvetimo uvodni špici, snemanje cele skladbe pa smo za nekaj časa preložili. Lahko jo pričakujete,'' je dejal glasbenik, ki se z Aleksandro pozna že zelo dolgo in sta tudi prej sodelovala pri raznih projektih. Za konec še dodaja: ''Zdelo se mi je, da se bo njena barva vokala ujemala s skladbo.''

In kaj meni o seriji: ''Z dogajanjem sem natekočem. Meni se zdi, da so vsi igralci odlični in vsak lik ima v seriji svojo nepogrešljivo vlogo.''

Serijo Usodno vino lahko spremljate vsak ponedeljek, sredo, četrtek in petek ob 21.30 na POP TV. Vse pretekle dele si lahko pogledate na VOYO.

Tudi Igorjev oče je bil glasbenik in potem je bilo nekako malo samoumevno, da bo v iste vode zaplaval tudi njegov sin. Igor je končal magisterij za jazz trobento v Grazu in tudi center njegovega ustvarjanja je trobenta. V tem času se je naučil igrati tudi klavir, vendar to znanje uporablja predvsem pri komponiranju. Sodeloval je že z veliko izvajalci pri nas in v tujini v različnih glasbenih žanrih. V zadnjem obdobju veliko koncertira in osredotočen pa je predvsem na lastne projekte, ki so po večini povezani z jazzom in improvizirano glasbo. Tudi poučuje, in sicer na Konservatoriju za glasbo v Ljubljani na oddelku za jazz.

Vabljeni tudi na uradni Facebook profil slovenske serije Usodno vino.

Igor Matković

Igor Matković (Foto: Arhiv izvajalca)

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 28
 
zelolepo 03.02.2017 11:40:00
meni je serija v celoti všeč...čisto drugače je poslušati slovenske igralce in gledati slovenske ambiente
Več komentarjev