VIDEO: Nezaželeni gostje prestavljajo Affordable Amphetamines

Lani so neopsihedeliki persons from porlock povili prvenec things people don’t like, ki je bil razglašen tudi za domači album leta. Njihova skladba Bad FanFiction je postala tudi pesem dneva na seattelskem radiu KEXP, čez teden dni pa s pesmijo Affordable Amphetamines napadajo INmusic festival.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video


V literaturi so persons from porlock označeni kot nezaželeni gostje, ki zmotijo ustvarjalni proces, zasedba pa vidno 'moti' domačo glasbeno sceno že vse od 15. Klubskega maratona Radia Študent. Mlad ljubljanski četverec je ustvaril svoj kraj ironije in ga na zemljevid postavil s prvencem things people don't like, po letošnjem MENT festivalu je njihova skladba Bad FanFiction postala tudi pesem dneva na seattleskem radiu KEXP. Zdaj jih čaka napad na INmusic festival, še pred tem pa predstavljalo pesem Affordable Amphetamines.

Porlock je posebno duševno stanje, ki obuja spomine na rock poznih 60. in 70 let. Svoji psihoaktivni glasbeni zmesi so dodali nalezljive stonerske riffe. Poimenovali so jo shizofrenični pineapple pop, ki vam ga servirajo skupaj s hipnotičnimi vizualijami, za katere poskrbi Benjamin Fele.

Zasedbo sestavljajo Nikolaj Mulej na kitari in vokalu, Martin Pavlovec na drugi kitari in Vasja Onič za bobni. Med snemanjem plošče jih je sicer zapustil basist Jaka Leskovšek, a vrzel v zasedbi je dobro zapolnil njihov tonski tehnik Gregor Bajc.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 0
Več komentarjev