VIDEO: Priljubljena rdeča nit

Bralko, ki si je ogledala novi videospot Perpetuum Jazzila ABBA Greatest Hits je ta spomnil na videospot Jakoba Kapusa za skladbo Spread the love, saj sta si v ključnih elementih zelo podobna. Oglejte si ju in povejte svoje mnenje!

Perpetuum Jazzile - 41

Perpetuum Jazzile so pri zasnovi koncepta videospota iskali osrednjo zgodbo in prišli do ideje 4-ih grških elementov (zraka, vode, ognja in zemlje) ter petega (našega) elementa - ljubezni (do glasbe in petja). (Foto: Miro Majcen)

Vokalna zasedba Perpetuum Jazzile, ki je trenutno na obsežni turneji po ZDA, je nedavno posnela videospot za svojo izvedbo venčka petih nepozabnih uspešnic zasedbe ABBA, ki je lani praznovala 40. obletnico. Ogledala si ga je tudi naša bralka, ki pa je ob tem takoj dobila asociacijo na videospot Jakoba Kapusa za pesem Spread the love, ki ga je pevec in koreograf predstavil maja lani. V obeh ima namreč osrednjo vlogo rdeča nit oz. sledenje le tej, stična točka pa so tudi baloni.

Jakob Kapus - 2

Jakob Kapus je podobnost sicer takoj opazil, a kot pravi, se zgodi. (Foto: Miro Majcen)

O podobnosti videospotov smo povprašali tako Perpetuum Jazzile kot Jakoba Kapusa. Slednji nam je dejal: "Seveda me je stvar spomnila na lasten spot, ki sem ga izdal pred dobrim letom. Se zgodi. Perpetuum Jazzile so sicer z režiserjem Perico posneli res lep spot, lahko pa bi jim posodil vrv, slabih sto metrov jo še vedno hranim v kleti."

Tenorist Perpetuum Jazzile Tomaž Cör pa nam je povedal, da so šele ob našem vprašanju izvedeli za "rdečo nit" v videospotu Jakoba Kapusa. "Njegov spot je sicer lep, ampak ni nam služil za inspiracijo. Sama fraza "rdeča nit" ali "iskati/slediti rdeči niti" je v slovenščini kar pogost izraz. Pri zasnovi koncepta našega videospota smo iskali osrednjo zgodbo in prišli do ideje 4-ih grških elementov (zraka, vode, ognja in zemlje) ter petega (našega) elementa - ljubezni (do glasbe in petja). Osnovna zgodba nam je bila sicer zelo všeč, ampak nam je manjkala še neka "pika na i", manjkala nam je neka "rdeča nit", ki bi vse te elemente povezala v celoto. Na kar je eden od naših predlagal, kaj pa če bi zares v videospotu imeli rdečo nit in smo bili nad idejo takoj navdušeni ter jo razvili naprej. Na svetu obstaja na milijone videospotov, prav gotovo še v marsikaterem drugem nastopa kaka rdeča nit, tako kot v njih nastopajo tudi rdeči baloni (naši so sicer magenta in beli). Verjetnost, da se različnim osebam (ki se med sabo ne poznajo) utrnejo podobne ideje, pa že iz izkušenj vemo, da zna biti velika. Se pa kot rečeno naš spot v osnovi ne vrti okrog rdeče niti, ampak okrog petih elementov (zraka, vode, ognja, zemlje in ljubezni). Kot zanimivost pa lahko še dodamo, da smo na koncu hoteli imeti kar rumeno nit, v barvi sonca (topline), ampak je v trgovini niso imeli. Imeli so samo rdečo," je za naš portal povedal Tomaž.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 13
 
redhead28 08.03.2013 11:39:54
Ne razumete, da ni fora v tem kateri spot in kateri komad je boljši... Gre se za to, da je rdeča nit uporabljena na podoben način v obeh spotih. Samo to. Nič drugega. In ne razumem niti, zakaj sovražno nastopate proti Jakobu. Ja, sam hoče da se piše o njem... Neumnost! Glede na vse vaše prejšnje komentarje o njem sem prepričana, da fant želi, da se piše o njem in klicari na vse možne konce in kraje in prosi novinarje, da objavljajo zadeve. Itak!
Več komentarjev