VIDEO: Zgodba o epskem potovanju malega človeka

Hladno pivo, ki nas drži pokonci že skoraj polnih 25 let, še zdaleč ni reklo zadnje besede. Legendarni hrvaški bend tokrat slovenskemu občinstvu na ogled postavlja nov videospot za pesem Na ovim prostorima, ki  so jo  lansirali le vzdihljaj pred vstopom Hrvaške v EU.

Skupina Hladno pivo je posnela videospot za pesem Na ovim prostorima.

Hladno pivo - 1

Hladno pivo (Foto: Izvajalec)

Vizualna upodobitev je delo hrvaškega režiserja Gorana Kulenovića Kule, nagrajenega s porinom za najboljšo režijo video spota prav za Politiko Hladnega piva davnega leta 2000. Gre za njihov 11. skupni videospot, to že preverjeno sodelovanje pa je v montaži potrdil še Slaven Jekauc.
 
Spot za pesem Na ovim prostorima je zgodba o epskem potovanju malega človeka in še eni asociaciji naroda in narodnosti za srečo in blagostanje.

"Pesem Na ovim prostorima je nastala v enem dahu in brez pretiranega pisanja, črtanja pa zopet pisanja in črtanja, kot se to običajno dogaja pri meni. Namreč, potujoč s kombijem vzdolž in popreko teh prostorov sem zaznal neverjetna ujemanja, da ne rečem podobnosti v mentaliteti ljudi, ki tu živijo. Na primer v ljubezni, sovraštvu, pečenem mesu in Kiki bonbonih ... Tako je nastala pesem Na ovim prostorima, ki je zamišljena kot neke vrste vizitka naše lepe domovine ob vstopu v novo asociacijo naroda in narodnosti, ki se ji reče EU. Samo zato, da kasneje ne bi rekli, da jim nihče ni povedal, s kom imajo opravka," opisuje Mile Kekin nastanek pesmi, ki bo očitno obeležila več kot le en prehod ...
 
Hladno pivo so Ljubljano razgreli preteklo sredo na zaključku majskih iger, v poletnih terminih pa jih pričakujemo v Trboljah, na Schengenfestu, v Podčetrtku ...

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 2
 
Götterdämmerung 26.05.2013 07:38:09
Hladno pivo... zeeeeeh....
Več komentarjev