Viliju se je zgodilo

Poletje, ki ga je Vili Resnik preživel večinoma na odrih in ob urejanju okolice svoje nove hiše v Vipavski dolini, je minilo in s seboj prineslo tudi sveže glasbene sadove.

Vili Resnik - 2

Pevec predstavlja svojo novo skladbo. (Foto: osebni arhiv)

Vili Resnik - 4

Vili Resnik (Foto: osebni arhiv)

Vili Resnik je vse poletne mesece preživel delovno in zelo aktivno. Življenje na Primorskem ima namreč kar nekaj pozitivnih lastnosti, med drugim tudi bližino morja in krasnih pohodnih poti, kjer se je pevec tudi pridno rekreiral. V prostih dneh pa si je privoščil tudi nekaj zabave z družino in prijatelji. Med enim od mnogih piknikov, ki jih je obiskal, je po nekaj letih spet srečal prijatelja Cveta Polaka. Glasbenika sta se v smehu spominjala tistih let, ko sta kot dolgolasca v usnju zažigala na vseh večjih slovenskih odrih in porodila se je ideja o vnovičnem sodelovanju.

Cveto, ki se že vrsto let ukvarja tudi z avtorstvom, je za Vilija napisal energično skladbo, ki jo je mojstrsko ubesedil tekstopisec Leo Oblak. In zgodila se je skladba Se zgodi, ki kot neki glasbeni časovni stroj prijatelja popelje nazaj v čas, v obdobje, ko je bila slovenska glasba kraljica na vseh odrih po državi, ko so se ljudje družili in zabavali ob bučnih ritmih slovenskega rocka in ko so imele tudi radijske in televizijske postaje posluh za domačo avtorsko glasbo.

Rockersko obarvana pesem Se zgodi bo nedvomno popestrila sive jesenske dni … Kar pa je najbolj pomembno – s to skladbo bo na koncertih po Sloveniji spet pravi ''žur''.

 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 10
zassa 19.09.2012 11:55:55
uuuu-aaa-uuu mislm ej... taki neki glasbeniki pol pa produkcija k ena nintendo igrca iz 1991. bed
Več komentarjev