Tuja scena

Billu Cosbyju bodo sodili zaradi spolnega napada iz leta 2004

Philadelphia, 24. 05. 2016 19.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Minilo je že več kot desetletje, ko je bil Bill Cosby prvič obtožen spolnega napada na žensko. Okrožno sodišče v predmestju Philadelphie je odločilo, da mu bodo za grehe iz preteklosti sodili. Če bo spoznan za krivega, mu grozi do 10 let zapora. Cosby se mora pred sodišče zglasiti spet 20. julija.

Bill Cosby
Bill Cosby FOTO: AP

Nekoč priljubljeni temnopolti igralec Bill Cosby je danes prispel pred okrožno sodišče v predmestju Philadelphie, kjer se sooča z obtožnico spolnega napada na žensko leta 2004. Sodišče je odločilo, da imajo tožilci dovolj dokazov, da nadaljujejo s sojenjem. Če bo 78-letni igralec spoznan za krivega, mu grozi do 10 let zapora.

Billa preganjajo zaradi spolnega napada na nekdanjo uslužbenko univerze Teple Andreo Constand, ki naj bi jo leta 2004 omamil in spolno napadel v svoji graščini v Norristownu. Cosby trdi, da je do spolnih stikov prišlo z obojestranskim soglasjem, Constandova pa ga je zaradi napada civilno tožila že pred desetletjem.

Billu bodo sodili zaradi spolnega napada na Andreo Constand, ki naj bi jo leta 2004 omamil in spolno napadel.
Billu bodo sodili zaradi spolnega napada na Andreo Constand, ki naj bi jo leta 2004 omamil in spolno napadel. FOTO: AP

Takratna tožilska ekipa ni našla dovolj dokazov za kazenski pregon, ker ni bilo prič in ena stran je trdila eno, druga pa drugo. V civilni tožbi je potem Cosby priznal, da je ženske pogosto omamljal in z njimi imel spolne odnose, vendar je bilo to priznanje potem zapečateno. Slavni igralec je potem Constandovi leta 2006 plačal odškodnino v zameno za molk.
Lani so se pojavile številne ženske, ki so trdile podobno in nova tožilska ekipa okrožja Montgomery v Pensilvaniji je primer Constandove znova odprla. Cosbyjevi odvetniki trdijo, da tega glede na dogovor s prejšnjo tožilsko ekipo ne bi smeli in o zadevi odloča vrhovno sodišče države, ki je pred kratkim zavrnilo zahtevo o prekinitvi vseh postopkov proti Cosbyju.

Nekdanji svetovno priljubljeni doktor Huxtable iz nadaljevanke Cosbyjevi se sooča tudi s civilnimi tožbami žensk, ki trdijo, da jih je zlorabil, njegovi odvetniki preganjajo njih zaradi obrekovanja, ženske pa nazaj Cosbyja iz enakega razloga. Izgubil je številne delovne pogodbe in skuša doseči, da mu sodne stroške pokrije njegova stanovanjska zavarovalnica.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tomi.passion@gmail.com
25. 05. 2016 10.53
+0
ČLOVEK JE NEDOLŽEN, DOKLER SE MU NE DOKAŽE KRIVDA. PIKA. ZGOLJ OBTOŽBA ŽENSKE NI DOKAZ, ČEPRAV BI FEMINISTKE RADE TO DOSEGLE. ČE JE KRIV, NAJ SE GA KAZNUJE, NOBENEGA DVOMA. GLEDE NA TO, DA PA JE SKORAJ POLOVICA ŽENSK, KI SO GA OBTOŽILE POSILSTVA SVOJE OBTOŽNICE UMAKNILA, OBSTAJA VELIKA VERJETNOST, DA GRE ZGOLJ ZA ŽELJO ŽENSK PO DENARJU IN/ALI MAŠČEVANJU. TOREJ, DOKAZE NA MIZO.
kiboko
24. 05. 2016 21.31
+3
Super, malo je manjkalo in bi se izvlekel.
User398398
24. 05. 2016 20.37
+4
Zdej pa še njega mal na stara leta :)
Karantanija
24. 05. 2016 20.07
+2
Kako videz in obnašanje človeka lahko vara! Kdo bi si kaj takega mislil zanj!?
mirora
24. 05. 2016 20.44
-4
FC Barcelona1
24. 05. 2016 21.26
+4