Brigitte Bardot: Aktivistke proti spolnemu nadlegovanju so 'hinavske in smešne'

83-letna francoska zvezdnica Brigitte Bardot je podobno kot kolegica Catherine Deneuve okrcala ženske, ki podpirajo gibanje MeToo in njegov francoski ekvivalent. Poudarila je, da gre v večini primerov za "hinavske, smešne in nezanimive" obtožbe.

Brigitte Bardot

Tudi legendarna Brigitte Bardot je okrcala aktivistke, ki se zavzemajo proti spolnemu nadlegovanju. (Foto: Reuters)

"Veliko igralk flirta s producenti, da dobijo vloge. Potem pa pripovedujejo zgodbe, da so bile zlorabljene ... v resnici pa jim to bolj škodi kot koristi," je 83-letna igralska legenda Brigitte Bardot izjavila za časopis Paris Match in poudarila, da sama nikoli ni bila zlorabljena.

"Menim, da je bilo lepo, če ti mi je kdo rekel, da sem čudovita in da imam simpatično ritko. Take vrste komplimenti so prijetni," je še dodala.

Bardotova se je tako postavila ob bok kolegici Catherine Deneuve, ki je obsodila gibanje #MeToo in njegov francoski ekvivalent #BalanceTonPorc (cvili kot plašič), ki je skušal francosko družbo potisniti v bolj "puritansko" vzdušje.

Igralka se je upokojila leta 1973, po več kot 20-letni filmski karieri, ko je postala seks simbol evropskega filma, zaigrala pa je v filmih kot so In bog je ustvaril žensko, Resnica in Prezir. Nato je bila aktivna na področju živalskih pravic in kot zagovornica Nacionalne fronte. Bila je celo petkrat obsojena zaradi rasnih prekrškov, za kar je kar nekajkrat plačala kazen.
 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 27
 
jutri bolje bo 18.01.2018 22:15:23
Prisluhnite BB, ona že ve kaj govori. Ona je boginja.
Več komentarjev