FOTO: Kritizirana miss Rusije: Namesto krone naj nosi burko!

V Rusiji so pred kratkim dobili novo miss, a z izborom nekateri niso najbolj zadovoljni. Najbolj glasni so nacionalisti, ki jih moti predvsem to, da ni 'čistokrvna' Rusinja.

Naziv najlepše je osvojila 18-letna Elmira Abdrazakova, ki pa verjetno ni pričakovala, da bo nanjo letelo toliko kritik. Njena mama je sicer Rusinja, oče pa je pripadnik etničnega turškega ljudstva Šorov, ki so sicer podobni precej številčnejšim Tatarom.

Miss Rusije - 4

Nekateri (zlobni) komentatorji so zapisali, da bi morala zaradi svojega porekla nositi muslimanska oblačila. (Foto: Reuters)

To je zmotilo številne ''prave'' Ruse. Slednji so svoj gnev izlili na družbenih omrežjih in drugih spletnih straneh, še bolj pa je žalostno to, da so med kritiki tudi nekatere znane osebnosti, predvsem pa navijači nogometnega kluba Spartak.

Precej ostro so jo napadli pri nacionalističnem mediju Sputnik & Pogrom. Njegov ustanovitelj in ideolog Egor Prosvirnin je celo sprožil govorice, da si je operirala ustnice, kar pa se je hitro izkazalo za izmišljotino, ko so na plano prišle fotografije nove miss iz njenega otroštva. Komentatorji omenjenega medija so jo obtožili, da je muslimanske vere, da bi morala biti po videzu prej miss Pakistana ali pa Azerbajdžana.

Abdrazakova, ki je izbrisala svoje profile na družbenih omrežjih, kritik ne komentira, je pa izrazila svoje mnenje glede članic punk-rock skupine Pussy Riot, ki so bile zaradi protestnega nastopa v ruski katedrali obsojene na dveletno zaporno kazen. ''Prostor za molitev je zame nekaj svetega, ampak kazen za njih je vseeno preostra,'' je povedala za radijsko postajo Russkaja Služba Novostej.

Iz moskovske organizacije Public Opinion Foundation so ob tem sporočili, da na podlagi njihove raziskave kazen za glasbenice podpira 60 odstotkov tistih, ki so na predsedniških volitvah volili sedanjega predsednika Vladimirja Putina, med vsemi ruskimi državljani pa 53 odstotkov vprašanih.

Spoznajte najlepšo Rusijo leta 2013 … Rusijo bo na svetovnem lepotnem tekmovanju za miss sveta 2013 predstavljala 18-letna Elmira Abdrazakova.

Elmira nekoliko odstopa od stereotipne plavolase Rusinje, kar nekaterim ni všeč. (Foto: Reuters)

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 15
FutureWorld 10.03.2013 22:20:35
kje je palcke pozabla?
Več komentarjev