Ker je proti orožju, bi znanega voditelja izgnali iz ZDA

Nekaj deset tisoč Američanov je podpisalo spletno peticijo, v kateri želijo, da bi britanskega televizijskega voditelja Piersa Morgana izgnali iz ZDA. Morgan se zavzema za strožjo ameriško zakonodajo, kar zadeva orožje.

Piers Morgan

Morgan si je nakopal nasprotovanje tistih Američanov, ki se zavzemajo za pravico do posedovanja orožja. (Foto: Reuters)

Prejšnji teden je voditelj v svoji oddaji Piers Morgan Tonight gostil Steva Dulana, člana Nacionalne orožarske zveze (NRA). "Zakaj le bi želeli imeti več orožja v šolah po tem, kar se je zgodilo?" je vprašal Morgan. Dulan je odgovoril, da manijaka z orožjem lahko ustaviš le tako, da ga ustreliš.

Avtor knjige Več orožja, manj zločina John Lott pa je Morganu dejal, da bi strožji zakoni pomenili več smrtnih žrtev. "Kakšen kup neumnosti," je odgovoril vidno razburjen Morgan. Dodal je, da v ZDA vedno znova sliši tudi argument, da se nič takega ne bi moglo zgoditi, če bi bili vsi oboroženi.

Morganov odnos do nadzora nad orožjem je močno zmotil nekatere aktiviste, ki so proti omejevanju pravic do posedovanja orožja. 21. decembra je tako neki neimenovani moški iz Teksasa (kako pa drugače) na spletni strani Bele hiše za peticije državljanov ustvaril peticijo, v kateri Britanca obtožuje ''sovražnega napada na drugi amandma ameriške ustave''. Ker je ''zlorabil svoj položaj na nacionalnem televizijskem omrežju in nasprotoval pravicam ameriških državljanov'', bi ga morali nemudoma izgnati iz države.

Peticijo je do ponedeljka podpisalo več kot 31.000 ljudi, šest tisoč podpisov manj pa je zahtevanih, da Bela hiša pregleda pobudo.

Na vse skupaj se je voditelj že odzval. Peticija ga ni prizadela, še več, vse skupaj se mu zdi smešno. Na Twitterju je svoje sledilce pozval, da naj jo podpišejo. ''Če me bodo izgnali iz Amerike, ker si želim manj umorov zaradi orožja, v kateri državi pa me bodo želeli sprejeti?'' je zapisal.

Orožje

Pokol na osnovni šoli v Newtownu je spodbudil ostro razpravo o dostopu do orožja. (Foto: Reuters)

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 72
 
emt8000 25.12.2012 17:18:52
Američani kot američani. Telebani v glavah in vsepovsod vidijo sovražnike in teroriste. Največji teroristi pa so oni sami!!!

Pierse pa vrni se v oddajo Talenti kot žirant in ko šora v glavo bolane američane.
Več komentarjev