Mick Jagger 'pozabil', da je napisal avtobiografijo?

Rocker iz zasedbe The Rolling Stones, 73-letni Mick Jagger, je očitno napisal 75 tisoč besed avtobiografije, a potem nanjo "pozabil". Dejstvo je, da je nekoč imel idejo o avtobiografiji, a jo je nato opustil. Drži pa, da bi najbrž težko prekosil kolega Keitha Richardsa, ki je objavil zelo uspešno knjigo Življenje (Life).

Mick Jagger

Mick Jagger je očitno nekoč imel idejo o lastni avtobiografiji, a očitno je to idejo opustil in uradna tako ne bo nikoli izšla. Ali pač? (Foto: AP)

Knjižni založnik John Blake je za britansko revijo The Spectator zapisal, da je pred tremi leti dobil v roke osnovo za biografijo Micka Jaggerja, ki jo je rocker napisal že v osemdesetih, a je potem očitno nanjo pozabil.

Mick se tudi potem, ko so ga spomnili, ni spominjal nobenega rokopisa, menda pa naj bi vseboval podrobnosti, kako je kupil svoje posestvo Stargroves v Hampshireu v časih, ko so bili vsi zadeti z LSD-jem. A očitno vse le ni tako iz trte izvito, saj naj bi Jagger od pokojnega založnika Georga Weidenfelda za avtobiografijo dobil skoraj 1,2 milijona evrov predujma.

Jagger naj bi denar vrnil z izgovorom, da se ne spominja kaj prida iz norih rokenrol let, dokler se tipkan rokopis ni pojavil pred tremi leti. Blake tako trdi, da je bil že blizu, da izpelje posel z Jaggerjem, a je potem vse padlo v vodo, ko je leta 2014 tragično umrla njegova partnerica, modna kreatorka L'Wren Scott.

"Zdelo se je, da sva že skupaj, potem pa je, v slogu Stonesov, življenje prevzelo vajeti. Tragična smrt, turneja, film, TV serija, razstava Saatchi," je povedal Blake, ki je dejal še, da je poskušal od Jaggerja izvedeti, ali bi zadevo objavili, a "ni želel biti več povezan s tem projektom".

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 0
Več komentarjev