Princ William in Catherine sta že v Singapurju

Britanski princ William in njegova žena Catherine sta v Singapurju začela veliko turnejo po azijskih in tihomorskih državah. Ob tej priložnosti sta tudi obiskala tamkajšnji botanični vrt, kjer sta si ogledala posebno orhidejo, ki je poimenovana po princesi Diani.

Princ William in Catherine

Gre za turnejo v sklopu praznovanj 60. obletnice vladanja Williamove babice, britanske kraljice Elizabete II., ob tej priložnosti pa bo imela Catherine tudi svoj prvi uradni govor zunaj domovine. (Foto: Reuters)

Orhideja

Orhideja, ki nosi Dianino ime. (Foto: Reuters)

Obisk v Singapurju ima za par, ki je aprila praznoval prvo obletnico poroke, še poseben pomen. Poleg srečanj z najvišjimi predstavniki države sta William in Catherine namreč obiskala še tamkajšnji botanični vrt, kjer sta si lahko ogledala tudi posebno orhidejo, poimenovano po Williamovi pokojni materi princesi Diani.

Diana je namreč nameravala obiskati Singapur, vendar se ji ta želja ni nikoli uresničila, saj je leta 1997 življenje izgubila v prometni nesreči v Parizu.

V okviru devetdnevne azijsko-pacifiške turneje ob diamantnem jubileju Elizabete II. bosta vojvoda in vojvodinja Cambriška poleg Singapurja, kjer bosta ostala do četrtka, obiskala še Malezijo, kjer bo imela Catherine ob obisku enega izmed tamkajšnjih hospicev svoj prvi uradni govor v tujini.

Princ William in Catherine

Princ William in Catherine sta si ogledala singapurski botanični vrt. (Foto: Reuters)

V prihodnjih dneh pa bo par pot vodila še na Salomonove otoke in otočje Tuvalu, kjer bosta turnejo 19. septembra tudi sklenila.

Med obiski bo poleg uradnih dogodkov priložnost še za športne dejavnosti, zlasti v zadnjem delu turneje.
 

Princ William in Catherine

Princ William in Catherine s singapurskim predsednikom Tonyjem Tanom in soprogo Mary Chee (Foto: Reuters)

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 5
 
stagehead7474 11.09.2012 23:06:19
Kakšna turneja neki ??? O čem spet bolavite ???
likvidator 11.09.2012 20:59:54
Zapravljata davkoplačevalski denar! Ampak. če hočejo angleži plačevati svoje monarhe, pa naj jih. Dokler jih jaz ne plačujem, je vse v redu.

Napišite raje kaj takega, kar bo nas zanimalo! Na primer, kdaj bodo zaprli naše tajkune in jim zaplenili premoženje.
Trollx 11.09.2012 22:21:37
+1.sam itak naših tajkunov ne bodo nikoli zaprli in jim nokoli prodali premoženja.oni majo use zmenjen da jim noben nič ne more.oni spo pograbili ves denar ki so ga lahko.spraznili vse račune ki so obstajali itd.
japanska-buba 11.09.2012 19:47:05
Briga me za ta dva indijanca. Folk nima za položnce pa za hrano, ta dva se pa po svetu vlačita in mislita da se jima bomo klanjal. Ne, to ne gre tko.
NakitoMijashi 11.09.2012 18:51:36
to je pa res top novica za slovence
Več komentarjev