Ramsay največji zaslužkar med kuharji

Gordon Ramsay je s 24 restavracijami po svetu, številnimi kuharskimi knjigami in televizijskimi oddajami v zadnjem letu zaslužil največ denarja med kuharji v ZDA. V letu dni je namreč po ocenah ameriške revije Forbes zaslužil približno 38 milijonov ameriških dolarjev.

Gordon Ramsay

David in Ramsay sta dobra prijatelja. (Foto: Reuters)

Na Škotskem rojeni kuharski mojster Ramsay je televizijskim gledalcem znan po svojih trpkih in ne preveč prijaznih komentarjih v oddajah Vražja kuharija in MasterChef.

Letos je Ramsay po zaslužku prehitel ameriško televizijsko voditeljico Rachael Ray, ki je s svojimi kuharskimi knjigami, revijo in televizijsko oddajo zaslužila 25 milijonov dolarjev.

V Avstraliji rojeni Wolfgang Puck je medtem s svojimi 20 restavracijami v letu dni zaslužil 20 milijonov dolarjev in zasedel tretje mesto na seznamu kuharjev, ki so s svojo dejavnostjo prisotni predvsem v ZDA.

Pri reviji Forbes so izpostavili, da omenjeni kuharji delujejo na različnih področjih. Nihče nima namreč le restavracij, temveč k njihovemu zaslužku prispevajo predvsem televizijske oddaje in kuharske knjige.

Mastne denarce s kuhanjem pa ne služijo samo slavni kuharji, temveč tudi posamezne restavracije. Restavracija z največjim letnim zaslužkom v ZDA je bila v zadnjem letu Bob Chinn's Crab House v zvezni državi Illinois, kjer strežejo predvsem morsko hrano. Zaslužek je znašal kar 24 milijonov dolarjev.

Gordon Ramsay

Ramsay z družino (Foto: Reuters)


 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 23
 
NoDope 22.07.2012 07:23:37
Tip obvlada. Res je delal za ta denar. Ne kot vrli 24 urniki, ki v enem dnevu ne znajo niti popravit novice.
Več komentarjev