Shakira v Španiji utajila desetine milijonov davkov?

Španska davčna uprava preiskuje kolumbijsko pop pevko Shakiro zaradi davkov med leti 2011 in 2014, ko je bila, kot trdijo, prijavljena v Španiji. Kot so poročali španski mediji, bi lahko zvezdnica državi dolgovala več deset milijonov evrov davkov.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Shakira

Je Shakira utajila na desetine milijonov davkov v Španiji? (Foto: AP)

Španska davkarija je davčnim preiskovalcem naročila, naj v primeru kolumbijske pevske zvezdnice Shakire odprejo primer davčne utaje, saj naj bi jim, kot so poročali španski mediji, lahko dolgovala na desetine milijonov evrov. 

Pevka je sicer poleg glasbene kariere poznana po dobrodelnosti. S partnerjem, nogometašem Gerardom Piquéjem, sta prijavila stalno prebivališče v Španiji, a očitno želijo pri tamkajšnji davčni upravi preveriti tudi, kako je bilo z njenim plačevanjem davkom v letih pred tem. Njeno premoženje je sicer ocenjeno na več kot 160 milijonov evrov. 

Shakira je bila med leti 2011 in 2014 prijavljena tudi v Španiji, davkarija pa zahteva plačilo davkov od njenega celotnega dohodka, ne samo tistega, ki ga je prejela v Španiji. Preiskava poteka, sicer pa v Španiji velja, da moraš davke plačati, če si vsaj pol leta na leto fizično prisoten.

Podobnih primerov v Španiji je bilo v zadnjih letih kar nekaj, eden zelo odmevnih je bil, ko so argentinskemu nogometnemu superzvezdniku Lionelu Messiju zaradi utaje davkov dosodili 21 mesečno zaporno kazen. Na njegovo srečo pa španski zakon kazen do dveh let obravnava kot pogojno, zato Messi še vedno lahko nemoteno igra nogomet.


 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 10
SixtoRodriguez 23.01.2018 12:03:59
zakaj pa bi plačala davek na vse svoje premoženje namesto tega kar je zaslužila v času bivanja v Španiji?? a so španci rahlo požrešni ali se samo meni zdi??
Več komentarjev