Švedska princesa se moži junija

Švedska princesa Madeleine se bo z ameriškim poslovnežem Chrisom O'Neillom poročila 8. junija, so sporočili s švedskega dvora. Poročna slovesnost bo potekala v kapeli v kraljevi palači v Stockholmu.

Princesa Madeleine in Chris ONeill

Sorodni duši: princesa Madeleine in Chris O'Neill. (Foto: Reuters)

30-letna Madeleine je najmlajša od treh otrok švedskega kralja Karla Gustava XVI. in kraljice Silvie.

Da sta se zaročila, sta Madeleine in njen Chris javnosti razkrila oktobra. Madeleine je zaročenca v intervjuju, ki ga je takrat objavil švedski dvor, označila kot "sorodno dušo". On pa je dejal, da je do princese "že od samega začetka čutil nekaj posebnega". O načrtih za poroko takrat še nista želela govoriti. Datum poroke je par razkril prav na dan, ko kraljica Silvia praznuje 69. rojstni dan.

Princesa Madeleine in Jonas Bergström

Potem ko jo je Jonas Bergström (na fotografiji) prevaral, se je preselila v New York. (Foto: Reuters)

Na pot, ki praviloma vodi do poroke, se je princesa tokrat podala že drugič, potem ko je njena prva zaroka nesrečno propadla zaradi skoka čez plot, ki ga je zakrivil njen nekdanji zaročenec, švedski odvetnik Jonas Bergström.

Zaroko je princesa razdrla spomladi 2010, nedolgo pred poroko svoje starejše sestre, prestolonaslednice Victorie in njenega izbranca princa Daniela.

Madeleine, ki je bila dotlej znana kot vesela in zabave željna, se je nato večinoma umaknila z oči javnosti. Preselila se je v New York, kjer je delala za World Childhood Foundation – organizacijo, ki jo je ustanovila njena mama.

Medtem je spoznala in se zaljubila v finančnika O'Neilla. Od začetka leta naj bi si po poročanju medijev par tudi delil stanovanje na Manhattnu. V New Yorku naj bi, vsaj nekaj časa, ostala tudi po poroki. Po ocenah poznavalcev ni verjetno, da bi O'Neill dobil naslov princa.

Princesa Madeleine - 2

Datum poroke sta zaročenca razglasila na dan, ko kraljica Silvia praznuje 69. rojstni dan. (Foto: Reuters)

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 7
SonyGirl 24.12.2012 20:26:28
Očitno je blo Jonasu Bergströmu zelo težko obdržat hlače na sebi, četudi za doživljenjsko mesečno rento.
Več komentarjev