'Trpela sem za psihozo in demenco, vsak dan sem imela privide'

42-letna pevka Fergie je bila na začetku kariere močno zasvojena s kristalnim metamfetaminom, zdaj pa o tem odkrito govori, saj želi tako pomagati drugim. Zaradi zlorabe mamil je trpela za psihozo in demenco ter imela hude privide, ki so se nadaljevali še leto po tem, ko se ji je uspelo izvleči iz pekla mamil.

Fergie

Fergie o svoji z zasvojenostjo zaznamovani preteklosti odkrito govori, da bi pomagala drugim. (Foto: AP)

 42-letna pevka in igralka Fergie je za britansko revijo iNews odkrito spregovorila o svoji pretekli borbi z zasvojenostjo od mamil. Na začetku kariere je bila namreč zasvojena s kristalnim metamfetaminom.

To je bila najnižja točka v njenem življenju, zaradi zasvojenosti pa je privedla tudi do resnih zdravstvenih težav. "Trpela sem za psihozo in demenco, vsak dan sem imela privide," je povedala. "Ko sem nehala jemati mamila, je trajalo še eno leto, da se je stanje povrnilo v normalo in so se prividi nehali. Ves ta čas sem videvala povsem naključne stvari, ki jih v resnici ni bilo," je dodala.

Fergie, Josh in Axl

Fergie in Josh imata štiriletnega sina Axla Jacka. (Foto: Backgrid)

A iz te izkušnje biti povsem na tleh se je tudi mnogo naučila. "Droge so bile izjemno zabavne … dokler niso bile več. Ampak hvaležna sem za dan, ko sem nehala z njimi, ker mi je prinesel moč, vero, upanje v nekaj boljšega," je dejala.

Nekdanja članica skupine Black Eyed Peas svojo zgodbo z zasvojenostjo odkrito deli, ker upa, da bo na tak način pomagala tudi drugim. Nekoč je za revijo Time povedala, da so bile droge "fant, s katerim se je bilo najtežje raziti". "Zelo sem se poglabljala v to, zakaj sem jih sploh začela jemati. Droge so zasvojenost, a tisto, zaradi česar jih sploh začneš jemati, to je tisto zanimivo. Pri meni je imelo veliko opraviti s tem, da sem igralsko kariero začela kot otrok. Naučila sem se tlačiti čustva," je pojasnila.

Za njo pa je še ena težka preizkušnja – septembra sta z možem Joshem Duhamelom, s katerim imata štiriletnega sina Axla Jacka, oznanila, da sta se po osmih letih zakona razšla. Hkrati pa so njeni dnevi zelo naporni, saj promovira svoj samostojni album, prvi po 11 letih. "Ogromno se dogaja. Zato sva želela sama ugotoviti, kako se najbolje spopasti z ločitvijo, preden sva to oznanila tudi javno – želela sva zagotoviti, da bo vse kar najbolj urejeno zaradi najinega sina," je povedala.

Dodala je, da sta oba z Joshem polno zaposlena s svojimi karierami in da je lahko zelo težavno, a se na vse pretege trudita, da Axl ne bi čutil ničesar drugega kot samo ljubezen.

 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 3
Mladen sir 07.12.2017 18:59:21
To so norci ,ki te zasvojijo hočejo tvoj denar... v SLO je enako te zasvojijo,ker želijo od tebe denar te norega naredit ko pa je v javnosti pa nihče ni nič kriv....Uničijo ti zakon,ker so plačeni za to ko pa morejo v zapor pa se cmizdrakajo pa so zdravniki,odvetniki pa še višji v tem..
Več komentarjev