Umrl znameniti televizijski komik

V 90. letu je umrl ameriški igralec, z emmyjem nagrajeni Jack Klugman, ki je znan predvsem po nepozabni humoristični seriji The Odd Couple (Nenavaden par), ki je Američane navduševala v 70. in 80. letih prejšnjega stoletja.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Jack Klugman - 2

Jack Klugman (27. april 1922–24. december 2012) (Foto: Reuters)

Jack Klugman - 1

S svojim televizijskim kolegom Tonyjem Randallom sta dolga leta zabavala Američane. (Foto: Reuters)

Klugman, ki je s Tonyjem Randallom tvoril enega najbolj prepoznavnih televizijskih parov, je umrl na svojem domu v losangeleškem Woodland Hillsu. Zadnje čase je bilo njegovo zdravje vse slabše, je sporočil njegov sin Adam Klugman. ''Odšel je hitro, a mirno. Eno minuto je bil še tu, drugo ga že ni bilo več,'' je povedal in dodal, da oče ni mogel več hoditi in je večino časa preživel v postelji.

Ob smrti je bila pri njem žena Peggy Crosby, nekdanja snaha pokojnega pevca Binga Crosbyja, s katero je bil poročen zadnja štiri leta in pol.

Igralec s pravim imenom Joachim Klugman, ki se je rodil 27. aprila leta 1922 v Philadelphii, je v življenju ustvaril uspešno televizijsko kariero. Poleg serije The Odd Couple, v kateri je igral brezskrbnega Oscarja Madisona, je pozneje navduševal kot mrliški oglednik v kriminalni drami Quincy, M.E. Igral je tudi v gledališču in filmih, kot so 12 Angry Men (1957), Days of Wine and Roses (1962) in Goodbye, Columbus (1969).

Znan je bil tudi kot politični aktivist, predvsem za hobi pa se je ukvarjal tudi z vzrejo konj. Njegov več milijonov dolarjev vreden žrebec Jaklin Klugman je bil leta 1980 na znameniti dirki Kentucky Derby tretji.

Jack Klugman - 3

Peggy Crosby je bila njegova druga žena. Poročila sta se leta 2008, potem ko sta bila skupaj 20 let. S prvo ženo Brett Somers je bil poročen 54 let, a zadnjih 30 let nista živela skupaj. (Foto: Reuters)

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 10
 
Tonček Balonček 25.12.2012 20:43:56
V Sloveniji je imel veliko oboževalcev, še več kot Gianni Rijavec, domači komik s Goriškega konca!
IŠTRIANAČAKULONA 26.12.2012 11:28:46
Baje, da je ta komik bolj znan od Čkalje!
Več komentarjev