'Victoria, zakaj promoviraš anoreksijo?'

Nekdanja spajsica Victoria Beckham, ki velja tudi za eno najuspešnejših modnih oblikovalk, se pripravlja na novo kolekcijo. Z veseljem je delila prve fotografije, a naletela na zelo burne odzive oboževalcev, oglasilo pa se je tudi veliko staršev, ki jim ni všeč, kakšen vpliv ima na njihove otroke.

Victoria Beckham, britanska oblikovalka in stilska ikona, bo v modnem svetu že desetletje. Za to priložnost bo kolekcijo za pomlad-poletje 2019 pokazala tudi na londonskem tednu mode – do zdaj je bil to vedno le New York. Novo kolekcijo pa bo pokazala na bolj intimnih predstavitvah, kot je to delala na začetku svoje kariere.

Še preden pa se začnejo slavni tedni mode, Victoria že predstavlja svojo kolekcijo sončnih očal, tako na svoji spletni strani kot tudi na Instagramu. A fotografija, ki jo je objavila in jo pospremila z besedami, da je čas, da se vrne v službo, ni bila ravno pohvaljena.

Objavila je namreč fotografijo zelo suhe manekenke in negativni komentarji so takoj začeli deževati. "Model je tako nevarno suh, da sploh nisem opazila, kaj ta oglas prodaja," je bil le en od komentarjev. Mnogi so pisali, da nikakor ni prav, da promovira anoreksijo, oglasilo pa se je tudi kar nekaj staršev, ki so menili, da to nikakor ni dober zgled za njihove otroke. "Victoria Beckham je ena od oseb, ki ima vpliv na mlada dekleta. Ona odloča o modelih, ki bodo vplivali tudi na to, kako dekleta vidijo sebe," ter "zaradi takšnih primerov moja hčerka misli, da mora jesti manj."

Veliko oboževalcev je zvezdnico prosilo tudi, da naj pojasni, zakaj se je odločila za takšno izbiro, a do zdaj odgovora še niso dobili.

"Victoria, res mislim, da bi se morala odzvati na vse komentarje, ki so se začeli, ko si objavila anoreksičen model. Prosim, odloči se za drugačne modele, kajti zdaj kažeš nezdravo in nerealistično podobo, kako naj bi bila mlada dekleta videti. Prišel je čas, da se ta zgodba spremeni."

Že dve leti nazaj so mnogi kritizirali zvezdnico, ker so bili njeni modeli na modni pisti zelo vitki. Takrat je pojasnila, da je njeno osebje govorilo z modnimi agencijami, ki so zagotovile, da so dekleta zdrava: "Mlada so, vitka, to ne pomeni, da so bolne. Ljudje so samo zlobni," je takrat dejala za časopis The Telegraph.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 10
 
murate 16.01.2018 19:55:17
a bo skoke trenirala ,je razbacana ko brača prevc
Več komentarjev