Weinstein nadlegoval tudi Caro: 'Bila sem na smrt prestrašena in nemočna'

Med žrtvami predatorskega producenta Harveyja Weinsteina je bila tudi 25-letna Cara Delevigne. 65-letnik jo je med poslovnim sestankom želel poljubiti na ustnice ter jo nagovarjal k spolnim odnosom z drugo žensko. "Čutila sem se nemočno, bila sem prestrašena," je dejala in pojasnila, zakaj je molčala. "Čutila sem krivdo, kot da sem storila nekaj narobe."

Cara Delevingne

Zadnja med žrtvami, ki je spregovorila o nadlegovanju Harveyja Weinsteina, je Cara Delevingne. (Foto: AP)

 25-letna britanska igralka in manekenka Cara Delevingne je zadnja v vrsti igralk, ki so spregovorile o nadlegovanju zloglasnega producenta Harveyja Weinsteina

Dogajanje je podrobno opisala v objavi na Instagramu. "Ko sem začela delati kot igralka, me je poklical Harvey Weinstein in me vprašal, ali sem spala s katero izmed deklet, s katerimi me je videl v medijih," je zapisala. Cara je namreč lezbijka. "To je bil zelo nenavaden in neprijeten klic. Odgovorila sem na nekaj vprašanj, nato pa skušala čim odložiti. A še preden sem lahko, mi je rekel, da ne bom, če sem lezbijka ali sem se odločila biti z ženskami v javnosti, nikdar dobila vloge heteroseksualne ženske in da mi kot igralki v Hollywoodu ne bo uspelo," je zapisala.

Harvey Weinsten odšel na 45-dnevno zdravljenje odvisnosti od seksa meni, da bo po zdravljenju boljši človek in si bo prislužil novo priložnost v Hollywoodu.

Nato je imela z njim še neprijetno srečanje. Čez leto ali dve je imela z njim in režiserjem filma sestanek v avli hotela. Ko je režiser sestanek zapustil, jo je Harvey prosil, naj še malo ostane in klepeta z njim. "Takoj ko sva ostala sama, se je začel hvaliti s številom in imeni igralk, s katerimi je spal, in kako je ustvaril njihove kariere, ter govoril o drugih neprimernih temah spolne narave," je pojasnila. Hitro ga je zavrnila in vprašala njegovo pomočnico, ali jo zunaj že čaka avto, pa ji je pomočnica odvrnila, da še ne in da naj odide v Weinsteinovo sobo. "V tistem trenutku sem začutila strašno nemoč, bila sem prestrašena, ampak tega nisem želela pokazati, saj sem upala, da se motim in situacijo napačno dojemam," je zapisala.

Vstopila je v njegovo sobo. "Ko sem vstopila, mi je odleglo, da sem v sobi zagledala drugo žensko, saj sem si takoj rekla, da sem varna. A nama je takoj rekel, naj se poljubiva, in ona je sledila njegovim navodilom, zato sem se hitro umaknila in ga vprašala, ali ve, da znam peti. Vstala sem in začela peti. Mislila sem, da bo to izboljšalo situacijo, da bo izpadlo bolj profesionalno  kot prava avdicija," je zapisala.

Harvey Weinstein

Harveyja Weinsteina je pod drobnogled vzel FBI, on pa je odšel na 45-dnevno odvajanje od zasvojenosti s seksom. (Foto: AP)

Dodala je, da je bila zelo živčna in da je še enkrat poudarila, da mora oditi. "Pospremil me je do vrat in me pred njimi skušal poljubiti na usta. Ustavila sem ga in zbežala iz sobe. Vseeno sem dobila vlogo, mislim, da zaradi tega, kar se je zgodilo. A se od takrat počutim grozno, da sem vlogo sprejela," je zapisala.

Pojasnila je tudi, zakaj o tem ni spregovorila prej: "Tako zelo sem oklevala. Nisem želela škoditi njegovi družini. Čutila sem krivdo, kot da sem storila nekaj narobe. Bilo me je tudi grozno strah, da se je to zgodilo mnogim drugim igralkam, ki jih poznam, pa ni nikoli nobena tega povedala, ker je bilo vse preveč strah."

Isti dan je delila še motivacijski rek, ki to problematiko še bolj osvetljuje: "Hudič mi je v uho zašepetal: Nisi dovolj močna, da preživiš nevihto. Danes sem jaz zašepetala hudiču: Jaz sem nevihta."

"Želim, da dekleta in ženske vedo, da to, da so nadlegovane ali zlorabljene, ni nikoli njihova krivda, in to, da o tem ne govoriš, vedno povzroči večjo škodo, kot če govoriš resnico. Oddahnila sem si, ko sem delila svojo zgodbo. Počutim se bolje in sem ponosna na ženske, ki so bile dovolj pogumne, da so spregovorile. To ni lahko, a moč je v številkah," je zapisala.

Dodala je še, da je to le začetek, saj v vseh industrijah, sploh pa v Hollywoodu, moški zlorabljajo svojo moč z ustrahovanjem in jo odnesejo brez posledic. "To se mora nehati. Več, kot govorimo o tem, manj moči jim damo. Pozivam vas, da govorite o ljudeh, ki branijo takšne moške, saj so del problema," je sklenila.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 22
 
420 13.10.2017 14:09:42
ta je nadlegoval vse kar se premika očitno
Več komentarjev