'Zadnjič, ko je bil Nemec videti tako vroče, je bilo, ko so Jude potiskali v peči!'

Tako je ameriška komičarka Joan Rivers opisala seksi oskarjevsko obleko Heidi Klum. Riversova, ki je Judinja, se za izjavo noče opravičiti, judovska skupnost pa meni, da je šla krepko čez mero dobrega okusa.

Joan Rivers

Joan Rivers je obleko Heidi Klum komentirala s šalo o holokavstu. (Foto: Reuters)

Televizijska komičarka Joan Rivers je spet prekosila samo sebe, saj je v oddaji Fashion Police, ko je s kolegi komentirala oskarjevske toalete, ob pogledu na neverjetno seksi obleko Heidi Klum komentirala, da "zadnjič, ko je bil Nemec videti tako vroče, je bilo, ko so Jude potiskali v peči!"

Heidi Klum

To je seksi obleka Heidi Klum, ki je sprožila "sporni" komentar. (Foto: Reuters)

Takoj se je oglasila judovska skupnost, ki je obsodila njeno govoričenje, čeprav je šlo pravzaprav za šalo, obenem pa je tudi Riversova judovskega rodu.

Klumova se je v seksi izrezani zlati opravi pojavila na predoskarjevski zabavi fundacije AIDS Eltona Johna v Hollywoodu, odzvala pa se je Liga proti obrekovanju (Anti-Defamation League oz. ADL), ki se bori proti antisemitizmu in je mnenja, da je šla Riversova s svojim komentarjem krepko čez mero dobrega okusa in da je holokavst zelo trivializirala.

"Da je vse skupaj še slabše, se nihče od njenih kolegov v studiu ni odzval in kakor koli komentiral to grozljivo izjavo, saj so s tišino nekako potrdili njeno legitimnost. Za povrhu pa so še prasnili v smeh. Obstajajo določene stvari glede holokavsta, ki bi morale biti tabu. Še posebej velja to za Jude, ki imajo holokavst še vedno za boleč spomin. Vulgarno in žaljivo je, da kdor koli iz smrti šestih milijonov Judov in milijonov drugih v holokavstu dela šalo, kar je posebej velja za vse Jude, ki so na svoje poreklo ponosni," je izjavil predstavnik ADL Abraham Foxman.

Riversova se noče opravičiti, saj trdi, da njen humor skrbi, da se holokavst tako ohranja v javni zavesti. "Moj mož je večino svoje družine izgubil v Auschwitzu in zagotavljam vam, da sem vedno ljudi opominjala na holokavst, a skozi svoj humor," je v zagovor povedala Riversova.

Klumova njene izjave ni javno komentirala.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 9
Šalabajsi 01.03.2013 16:05:55
Stara baba je fovš...
 
afroak 01.03.2013 14:39:01
tudi Heidi je šla preko meje ko je oblekla to obleko. Prav nič elegantno ne zgleda, prej high society prostitutka
 
mufic 01.03.2013 14:16:30
Vse te babe samo kažejo zgornji del.Naj noge pokaže da vidimo kako izgledajo.
omgwtflol 01.03.2013 14:31:50
napis v google pa bos vidu, da ni zastonj angelček pri victoria\'s secret :)
MiniCAK FTW!! 01.03.2013 12:13:25
Haidi naredi obleko, ne obleka Haidi.
 
bingo 01.03.2013 07:48:06
Obleka naredi človeka,zagotovo če je lepa obleka na ženski kot na moškem je še prelepa vsaka oseba ko obleko lepo obleče, tukaj ni dvoma------------------------------------------------------------------------bingo x ljubljana-----------------------------------------------------------------
MiniCAK FTW!! 01.03.2013 12:12:57
Heidi zgleda dobro tudi brez obleke. Obleka na Haidi ni bistvena.
 
Kumo 28.02.2013 20:11:04
Tale Joan ima velikokrat zelo neokusne komentarje.
walerija 01.03.2013 00:40:26
...ki pa so zelo na mestu... :)
Več komentarjev