Spletni trgovec s predpražniki razburil Indijo

Ameriški spletni trgovec Amazon je s prodajo predpražnikov v obliki indijske zastave močno razburil Indijce, ki so zagrozili z bojkotom spletne trgovine. Oblasti v New Delhiju so v sredo napovedale, da bodo zaposlenim pri podjetju preklicale vizume. Amazon je predpražnike že umaknil s svoje spletne strani.

 

Indijci trdijo, da predpražnik v obliki njihove zastave krši indijsko zakonodajo. Ta za skrunitev indijske zastave predvideva denarne kazni in do tri leta zapora.

Številni so ogorčenje zaradi prodaje predpražnika izrazili na Amazonovem računu na družbenem omrežju Twitter. Mnogi so zagrozili z bojkotom ameriškega spletnega trgovca, ki je v Indiji začel delovati leta 2013.

Indijska zunanja ministrica Sushma Swaraj je podjetje v sredo pozvala, naj se brezpogojno opraviči ter iz prodaje umakne vse izdelke, ki žalijo indijsko zastavo. V nasprotnem primeru je zagrozila s preklicem indijskih vizumov zaposlenim pri Amazonu.

Nekaj ur po svarilu zunanje ministrice je Amazon predpražnike, ki so jih prek tretje strani prodajali na kanadski spletni strani trgovine, umaknil iz prodaje. "Izdelek ni več na prodaj na spletni strani," je sporočil tiskovni predstavnik spletnega trgovca.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 9
 
prlek 12.01.2017 13:41:06
tepihovali indijske zastave ne bodo.. :D
Več komentarjev