Barvo Ljubljane bo zamenjala barva Maribora

Barvni inštitut Pantone že od leta 2000 izbira odtenek, ki bo simboliziral leto in določal smernice v oblikovanju in kulturi. Za leto, ki prihaja, so izbrali barvo originalnosti, duhovitosti in vizionarskega mišljenja.

Barva leta 2018

Zadnji izdihljaji zelene, kmalu jo bo zamenjala vijoličasta. (Foto: Istockphoto)

Barva leta, ki prihaja, bo razveselila predvsem Mariborčane, še bolj pa navdušence nad mariborskim nogometom. Barvni inštitut Pantone, ki že od začetka tega tisočletja izbira odtenek, ki bo zaznamoval leto, je namreč določil, da bo barva leta 2018 ultra vijoličasta.

Barva po izboru Pantona vsako postane nosilka smernic v oblikovanju in kulturnem utripu. Prihajajoče leto bo po navedbah inštituta "dramatično provokativno in skrbno". "Ultra vijoličasta izraža originalnost, duhovitost in vizionarsko mišljenje, ki nas usmerja v prihodnost," je razložil direktor podjetja Leatrice Eiseman.

In če je leto, ki se izteka, z zeleno barvo izražalo potrebo po pomirjanju socialnih in političnih napetosti, bo leto, ki prihaja, v ospredje postavljalo ambicioznost in napredno miselnost. "Od raziskovanja novih tehnologij in veličine naše galaksije do izražanja v umetnosti in odražanja v duhovnosti bo intuitivna ultra vijoličasta ponudila vpogled, kaj nas čaka v prihodnosti," je poudaril Eiseman.

"Oblikovalci in znamke bi morali biti navdahnjeni z močjo, ki jo imajo barve pri inspiraciji in vplivu na ljudi," je razložila podpredsednica Pantona Laurie Pressman, ki se nadeja, da bodo posamezniki po vsem svetu postali navdušeni nad barvo leta ali katero drugo, saj ima vsak odtenek skrit pomen, prek katerega se je mogoče izražati in skozenj oblikovati globoka sporočila.

Barva leta 2018

Leto 2018 bo napredno, tudi v opazovanju vesolja. (Foto: Istockphoto)

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 2
 
0kritik0 07.12.2017 18:56:14
"Barvni inštitut(!) Pantheon"? Wtf?!!
Več komentarjev