Čudoviti Bled skozi oči astronavta slovenskih korenin

Skoraj 50-letni Američan Randolph "Komrade" Bresnik, ki je že od leta 2004 astronavt NASE, ima daljne slovenske korenine, zato ima rad Slovenijo. Na Twitterju je objavil fotografiji Bleda, eno iz vesolja in eno fotografijo Blejskega otoka od blizu. Objavlja serijo, ki jo je poimenoval Skozi oči astronavta – lepota našega planeta od zgoraj in spodaj.

Randy "Komrade" Bresnik bo 11. septembra dopolnil 50 let, rojen je bil v Fort Knoxu, v Kentuckyju, živi v Santa Monici v Kaliforniji, ki ga ima za dom, ima pa tudi daljne slovenske korenine. Z ženo Rebecco imata hčerko in sina, sicer pa je bil vojaški in testni pilot pri ameriških marincih, zdaj pa je že več kot desetletje astronavt v vesoljski agenciji NASA. Je tudi sin Alberta "Randyja" Bresnika, ki je bil profesionalni fotograf. 

Randy, ki je po očetovi zaslugi odraščal s fotoaparatom v rokah, s fotografijami že večino življenja lovi nepozabne trenutke. Zdaj pa se to trudi tudi na Mednarodni vesoljski postaji oz. ekspedicijah 52/53. Sam sicer pravi, da ni treba biti v vesolju, da izkusiš lepoto našega planeta, odločil pa se je, da bo fotografiral nekatere dele sveta, kjer potem lahko ljudje prepoznajo lokacijo in dodajo kakšno fotko z bližnje perspektive.

Med njegovimi fotografijami se je znašel tudi gorenjski biser Bled, kar je dodal v svojo serijo "Through the Eyes of a Spaceman - the beauty of our planet from above & below" (Skozi oči astronavta - lepota našega planeta od zgoraj in spodaj). Ljudje pa lahko svoje komentarje pišejo s heštegom #OneWorldManyViews (#ensvetmnogopogledov).

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 14
spletni_nepridiprav 06.09.2017 13:26:58
10 eurov na osebo za vstop na grad da vidiš razgled LOL!!!!! a lahko postavim rampo na šmarni in zaračunavam pohodnikom vstop na šmarno če želijo videti razgled na ljubljano 15 eur na osebo?
EUROSMOOTHIE 06.09.2017 16:35:55
Lahko.
Več komentarjev