Odkrili tableto, ki zmanjšuje potrebo po alkoholu?

Raziskovalci so predstavili novo tableto, ki zmanjšuje potrebo po pitju alkohola. Strokovnjaki predlagajo, da jo uporabniki vzamejo, preden spijejo kozarček preveč.

alkoholne pijače

Bo zdravilo, ki zmanjšuje potrebo po alkoholu, rešilo marsikaterega alkoholika? (Foto: Reuters)

kozarec vina

Odslej se bomo lahko izognili pretiranemu pitju. (Foto: Reuters)

Raziskovalci pravijo, da tableta v možganih blokira receptorje, ki nam pošiljajo sporočilo, da je v alkoholu veselje in zadovoljstvo. Zatrjujejo, da so odkrili zdravilo, ki pomaga alkoholikom prenehati piti.

Doktor David Collier z Medicinske fakultete Barts v Londonu pravi: "Ljudje, ki so se prostovoljno prijavili na testiranje, so imeli probleme z alkoholizmom. Čeprav so se trudili izogibati pitju alkohola, jim to velikokrat ni uspelo. Zato upamo, da jim bo to zdravilo pomagalo pri premagovanju težav, ki jih imajo."

Zdravila za zdaj ni v prosti uporabi in je še vedno v fazi testiranja. Farmacevte zanimajo stranski učinki jemanja teh tablet, saj so ugotovili, da naj bi imeli tisti, ki jemljejo te tablete, težave z nespečnostjo, bruhanjem in pretiranim znojenjem. Ko bodo odpravili oziroma omilili stranske učinke, bodo zdravilo ponudili uporabnikom.

pivo

Po zaužiti tableti nas alkohol več ne bo privlačil. (Foto: Reuters)


 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 44
 
sarci.8 18.08.2012 20:44:56
na taspodni slik je pa nš nemc, ko smo šli na izmenjavo :D Kunsl - KRAL :P (s pivom)
Več komentarjev