Bralci spletnega vodiča Slovenijo postavili na 11. mesto najlepših držav sveta

Bralci turističnega vodiča Rough Guide so izbirali najlepše države na svetu. Na visoko 11. mesto se je uvrstila Slovenija, ki je tako za osem mest prehitela sosednjo Hrvaško. Zmagala je sicer Škotska, sledita ji Kanada in Nova Zelandija.

Bralci popularnega turističnega vodiča Rough Guide so izbirali najlepšo državo na svetu - in izbrali Škotsko, ki jih je navdušila s prelepo divjo naravo, osupljivimi plažami in globokimi jezeri ter bogato kulturno dediščino z mnogimi čudovitimi dvorci.

"Presrečni smo, da si je Škotska prislužila to laskavo priznanje, a nikogar, ki je obiskal našo prelepo deželo, visoka uvrstitev ni presenetila," je povedal Malcolm Roughead iz škotske turistične organizacije. 

Slovenska zastava

Bralci turističnega vodiča so Slovenijo postavili na 11. mesto najlepših držav na svetu. (Foto: iStock)

Na lestvici 20 najlepših držav sveta je Škotska premagala Kanado, ki se je uvrstila na drugo mesto pred Novo Zelandijo in Italijo. Na 5. mestu je Južnoafriška republika, mesti za njo zasedata Indonezija in Velika Britanija. Sledijo jim Islandija, ZDA in Wales, poroča portal punkufer.dnevnik.hr

Seznam, na katerem prevladujejo države angleškega govornega področja, na naše veliko veselje vključuje tudi Slovenijo z zavidljivo uvrstitvijo - na 11. mesto. Za nami so se uvrstile Mehika, Indija, Finska, Švica, Peru, na 17. mestu je Norveška, sledijo ji Irska, Hrvaška ter Vietnam, ki so ga popotniki izbrali za 20. najlepšo državo na svetu. 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 48
 
tedoVV2CHmedo 16.09.2017 16:25:34
Brasil, muito bem!
Več komentarjev