Da so rešili to 'puhasto kepo', so morali zapreti avtocesto

Oranžno-belo muca je za kratek čas povzročila pravi kaos na prometni avtocesti v Aucklandu. Voznik je policiste obvestil, da "majhna puhasta kepa skuša povzročiti nesrečo", zato so odhiteli tja in prestrašeno mucko skušali rešiti, v ta namen pa so za kratek čas morali zapreti tudi avtocesto. Čeprav se je mucka "za las izognila najhujšemu," ima zgodba srečen konec.

Aucklandski policisti so prejeli zelo poseben klic – zaskrbljeni voznik jih je obvestil, da na tamkajšnji zelo prometni avtocesti "majhna oranžno-bela puhasta kepa skuša povzročiti nesrečo". 

Policist je takoj odhitel na kraj dogodka in našel mucko, ki se je stiskala ob betonsko ograjo na avtocesti. A se ga je ta na žalost "prestrašila, ko se ji je skušal približati, in se pognala čez tri prometne pasove ter se za las izognila najhujšemu", so zapisali policisti na svoji Facebookovi strani. "Ker je bila ujeta na osrednjem delu, smo morali za kratek čas zapreti avtocesto," so dodali.

Poimenovali so jo Maioro, saj se tako imenuje avtocestni razcep, na katerem so jo našli.

A to še ni bil konec njene avanture. Ko jo je policist odpeljal na postajo, je za trenutek odvrnil pogled od nje, saj je moral opraviti klic, nato pa začuden ugotovil, da mucke ni nikjer več – dokler niso izpod armaturne plošče zaslišali tihega mijavkanja. Prestrašena mucka se je namreč skrila, mehaniki pa so morali odstraniti celotno ploščo, da so jo dobili ven.

Zdaj po besedah policije Maioro "dobro okreva po svoji avanturi" in ji pospešeno iščejo novi dom.

To ni prvič, da je novozelandska policija reševala mačko z avtoceste. Lani so zaradi reševanja izgubljene muce morali prav tako zapreti več pasov avtoceste.

 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 13
graf 13.01.2018 17:53:00
Kapo dol vsem ki so se potrudili in rešiti mucko , se pa vidi da je zelo prestrašena in nevajena pustolovščin ...
Več komentarjev