Družbena omrežja mikavnejša od seksa?!

Posameznik se danes očitno težje upre rednemu obisku družbenih omrežij, kot sta Facebook in Twitter, kot seksu, alkoholu in cigaretam, razkriva študija, ki jo je v Nemčiji pretekli teden izvedla ameriška poslovna šola Chicago Booth School of Business.

Ljubimkanje

Bi raje spremljali dejavnosti drugih oseb na Facebooku, kot seksali? (Foto: Thinkstock)

Raziskava je zajela starostno skupino posameznikov, starih od 18 do 85 let, ki so en teden s pametnih telefonov raziskovalcem posredovali podatke o tem, kako pogosto imajo željo spremljati spletna družbena omrežja. Poleg tega je raziskovalce zanimalo še, kako pogosto čutijo željo po drugačnih oblikah zadovoljitve, kot so seks, cigarete in alkohol.

Facebook

Facebook je očitno bolj mikavna zadeva od seksa ... (Foto: Reuters)

Twitter

Redno tvitate? (Foto: Reuters)

Najtežje so se sodelujoči v raziskavi upirali želji po Facebooku in drugih podobnih omrežjih, na katerih lahko spremljajo dejavnosti drugih oseb, puščajo komentarje in objavljajo fotografije, so po pregledu zbranih podatkov sklenili znanstveniki.

"Zdi se, da se je želji po medijih primerjalno težje upreti zaradi njihove dostopnosti in ker se zdi, da tovrstne aktivnosti ne stanejo veliko, četudi bi se jim človek rad uprl," je za ameriški časnik Los Angeles Times pojasnil prvi avtor študije William Hofmann.

Pri vrhu seznama neobvladljivih hrepenenj se je poleg družbenih omrežij znašla tudi služba. Želji po delu so se sodelujoči v raziskavi namreč zoperstavljali težje kot želji po seksu, nakupovanju in drugih skušnjavah.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 4
problem? 06.10.2012 22:30:42
Vse ste pomešali.

Družbena omrežja so za tiste ki ne dobijo seksa najmikavnejši vir pridobivanja seksa.
Več komentarjev