VIDEO: Filipinci nebo razsvetlili z več kot 15.000 lampijoni

Filipincem je uspelo postaviti nov mejnik v Guinnessovi knjigi svetovnih rekordov. V zrak so namreč hkrati spustili kar 15.185 papirnatih lampijonov. Prejšnji rekord so imeli v lasti Romuni z 12.740 lampijoni.

Papirnate laterne - 1

Nebo je razsvetlilo več kot 15.000 papirnatih lampijonov. (Foto: Reuters)

Na tisoče papirnatih lampijonov je v poskusu postavljanja novega Guinnessovega rekorda razsvetlilo petkovo nočno nebo nad univerzitetnim kampusom Visayas v osrednji provinci Iloilo na Filipinih. Organizatorji, tajska organizacija Middle Way Meditation Institute (Bližnjevzhodni inštitut za meditacijo), so sporočili, da so skupaj v zrak hkrati poslali 15.185 lampijonov. S tem dejanjem so želeli proslaviti svetovni mir skozi meditacijo. Veliko lampijonov je nosilo napis svetovni mir skozi notranji mir (world peace through meditation).

Na dogodku so bili prisotni vodje budizma, krščanstva in islama, lampijone pa je v nebo poslalo okoli 10.000 ljudi.

Uradni predstavnik Guinnessove knjige svetovnih rekordov Seyda Subasi - Gemici je postavitev novega rekorda že potrdil. Prejšnji rekord so imeli v lasti Romuni z 12.740 lampijoni. Postavili so ga junija 2012.

Papirnate laterne - 2

Veliko lampijonov je nosilo napis svetovni mir skozi notranji mir. (Foto: Reuters)

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 10
 
slovenianight 26.05.2013 02:20:56
V Sloveniji jih tržna inšpekcija hvala bogu izloča iz prodaje. Gre se zato da je zadeva izredno nevarna (tudi če izgleda romantično in lepo), saj goreči del lahko zajame preostali paprinat/plastičen balon, oz. lahko goreči del pade na tla in povzroči požar...kar pa si verjetno nihče ne želi.
4592612 26.05.2013 19:30:46
To se dogaja samo z lanternami , ki nimajo CE ali pa imajo CE porekla Češka Slovaška, kjer nikoli nobena stvar ni laboratorijsko testirana ampak je samo papir napisan. Če imaš CE od Nemcev nikoli ne bo zagorelo tisto kar praviš

Enako je v Sloveniji pri vse ostali pirotehniki, 99% le te je zelo nevarne
Več komentarjev