FOTO: Čudovita razstava dveh samoukov

Petra Muhič in Dani Novak, ki sicer nista šolana umetnika, ampak samouka, sta v galeriji Spomeniškovarstvenega centra odprla svojo slikarsko razstavo Ujeta Narava, ki bo na ogled še vse do konca tedna.

Fotogalerija (9)

  • Slikarska razstava Petre Muhič in Danija Novaka - 10
  • Slikarska razstava Petre Muhič in Danija Novaka - 3
  • Slikarska razstava Petre Muhič in Danija Novaka - 4
  • Slikarska razstava Petre Muhič in Danija Novaka - 5
  • Slikarska razstava Petre Muhič in Danija Novaka - 6
  • Slikarska razstava Petre Muhič in Danija Novaka - 7
  • Slikarska razstava Petre Muhič in Danija Novaka - 8
  • Slikarska razstava Petre Muhič in Danija Novaka - 9
  • Slikarska razstava Petre Muhič in Danija Novaka - 1

Tako Petra Muhič kot Dani Novak nista poklicna ali šolana umetnika, temveč samouka. Risanje je njun življenjski sopotnik. Oba se navdušujeta predvsem nad risanjem živali, ki se tudi največkrat pojavljajo v njunih delih. Dani ustvarja s tehniko airbrush, Petra pa z oljnimi barvami in mešano tehniko na papirju.

Slikarska razstava Petre Muhič in Danija Novaka - 6

(Foto: Luka Škulj)

Odprtje je spremljala skupina The Chuhapuhas, 5-članska zasedba, ki preigrava in kombinira vse, kar "gruva" – od funka, soula, bluesa do bosse ter vse vmes. Člani skupine so Veronika Pučko – vokal, Aleš Šmuc – bas kitara, Leon Žunec – kitara, Martin Oražem – bobni, cajon, Rudi Javornik – tenor saksofon, sopran saksofon.

Skupina je nastala leta 2010, ko so se prvotni trije člani srečali na "jam sessionu" in v trenutku občutili povezavo. Že na prvi skupni vaji se je jasno pokazala smer ustvarjanja – funk, blues, soul, jazz. A v njihovo igranje se občasno priplazijo tudi vplivi rockabillyja, gospela, bossa nove in celo punka. Kmalu so našli pevko, ki ji mešanje modernega z retro vplivi ni tuje in skupina se je povezala in podala na koncerte. S prihodom saksofonista je celoten zvok dobil novo dimenzijo in zadihal s polnimi pljuči. V letu 2012 so začeli s snemanjem prvenca pod budnim očesom producenta Mateja Pečaverja.

Slikarska razstava Petre Muhič in Danija Novaka - 9

Dani in Petra (Foto: Luka Škulj)

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 4
Tomozuki 05.02.2013 11:55:12
Takih samoukov je pri nas malo morje. Škoda, da se jih tako malo odkrije. Imamo vse možne oddaje za neke pevske talente, za slikarske in risarske pa nobene.
Več komentarjev