FOTO: Dočakala naj bi neverjetnih 124 let

V starosti 124 let je po poročanju izraelskih medijev v soboto umrla Izraelka Miriam Amaš. Če so navedbe izraelskih medijev resnične, je bila Amaševa najstarejša doslej živeča Zemljanka.

Fotogalerija (5)

  • Miriam Amaš - 5
  • Miriam Amaš - 2
  • Miriam Amaš - 1
  • Miriam Amaš - 3
  • Miriam Amaš - 4

Za seboj je Amaševa pustila deset otrok ter približno 300 vnukov in pravnukov. Po podatkih na njeni osebni izkaznici se je rodila leta 1888, točen datum njenega rojstva pa ni bil naveden. Živela je v izključno arabskem kraju Džisr al Zarka ob obali Sredozemskega morja, približno 50 kilometrov severno od Tel Aviva.

Amaševa je za izraelsko spletno stran ynet več mesecev pred smrtjo potrdila, da je dejansko stara 124 let, saj se spomni leta rojstva,  svoj točen datum rojstva pa je pozabila. Pri tem je dodala, da jo njena družina s slavjem in darili počasti vsak konec leta. Kot razlog za dolgo življenje je navedla vsakodnevno uživanje olivnega olja, vedno pa se je izogibala alkoholu. Kot globoko verna muslimanka je petkrat romala v Meko.

Naslov doslej najstarejšega Zemljana uradno pripada Francozinji Jeanne Calment, ki je leta 1997 umrla v starosti 122 let. Pred približno tednom dni pa je Guinnessov rekord za najstarejšega še živečega Zemljana pripadel 115-letnemu Japoncu Džiroemonu Kimuri.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 19
 
bingo 26.12.2012 08:52:08
V teh vseh leti političnih sprememb za tole starost doživeti ji gospi vsaka čast in soželje skupaj v imenu 300 vnukov in pravnukov-----------------------------bingo x Ljubljana-------------------------------
Več komentarjev