FOTO: Sreča za nekatere Špance: 'superloterija' razdelila 2,5 milijarde evrov

Največja loterijska igra na svetu je v zaradi gospodarske krize hudo prizadeti Španiji razdelila nagrade v skupni vrednosti 2,5 milijarde evrov. Srečna številka božične loterije z imenom El Gordo oziroma "ta debeli" je bila 76058.

Fotogalerija (9)

  • Loterija El Gordo - 8
  • Loterija El Gordo - 7
  • Loterija El Gordo - 9
  • Loterija El Gordo - 2
  • Loterija El Gordo - 4
  • Loterija El Gordo - 6
  • Loterija El Gordo - 5
  • Loterija El Gordo - 3
  • Loterija El Gordo - 1

Vsaka številka je bila prodana 180-krat, vsak od glavnih dobitkov pa je vreden štiri milijone evrov.

Loterija El Gordo - 2

Sreča je doletela predvsem manjše mestece Alcala de Henares vzhodno od Madrida, kjer je bilo izžrebanih 130 glavnih dobitkov v višini 520 milijonov evrov. (Foto: Reuters)

Redko se zgodi, da samo ena oseba zadene katerega od glavnih dobitkov, saj večina ljudi kupi le en delež srečke, ki stane krepkih 200 evrov. Loterija, ki ima najbogatejši sklad na svetu, izrecno nima glavnega dobitka, ampak deluje po zapletenem sistemu, v katerem vsaka od več tisoč srečk s petimi številkami od 00000 do 84999 zadane vsaj nekaj.

Glavni dobitki so se porazdelili po celi Španiji, a predvsem je sreča doletela manjše mestece Alcala de Henares vzhodno od Madrida, kjer je bilo izžrebanih 130 glavnih dobitkov v višini 520 milijonov evrov.

Za drugo nagrado v vrednosti 1,25 milijona evrov pa je bila potrebna številka 42260. Vse srečke s to številko so bile prodane v mestu Aranda de Duero.

Loterija, ki velja za najstarejšo na svetu, je letos praznovala 200. obletnico ravno v času, ko se Španija prebija skozi globoko gospodarsko recesijo. Večina prodajalcev srečk je dejala, da je prodaja upadla.

Po podatkih loterije LAE so Španci letos zapravili osem odstotkov manj denarja za srečke kot leta 2011. Na prebivalca je povprečen znesek za igre na srečo znašal 52,26 evra.

Loterija El Gordo - 9

Dobitniki druge nagrade v vrednosti 1,25 milijona evrov. (Foto: Reuters)

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 4
 
posiljatelj 24.12.2012 19:10:05
koliko je v SLO dobitkov, ki jih nihče ne dvigne in kam gre ta denar ? Tuje loterije ta podatek redno objavljajo. Zakaj pri nas ni EuroMillions ?
Več komentarjev