FOTO: V najboljši restavraciji na svetu gosti staknili trebušno gripo

V vrhunski restavraciji Noma v danskem Köbenhavnu se je februarja več deset gostov okužilo z virusom, ki povzroča tako imenovano trebušno gripo oziroma gastroenteritis.

Fotogalerija (7)

  • Restavracija Noma - 9
  • Restavracija Noma - 8
  • Restavracija Noma - 7
  • Restavracija Noma - 1
  • Restavracija Noma - 3
  • Restavracija Noma - 4
  • Restavracija Noma - 5
Restavracija Noma - 7

Lastnik restavracije je 32-letni Rene Redžepi, ki velja za enega najbolj vplivnih kuharjev na svetu. (Foto: Reuters)

V restavraciji Noma, ki zadnja tri leta kraljuje na San Pellegrinovi lestvici najboljših restavracij na svetu, so gostom že namenili globoko opravičilo.

"Zelo nam je žal," je po izbruhu incidenta poudaril izvršni direktor Nome Peter Kreiner. Virus je najverjetneje prenašal uslužbenec restavracije, ki sam ni kazal simptomov trebušne gripe.

Kako se bodo odkupili 63 gostom, ki so se pri njih okužili med 12. in 16. februarjem, v restavraciji, ki se ponaša z dvema Michelinovima zvezdicama, še razmišljajo. Zagotavljajo pa, da so že temeljito razkužili kuhinjo.

Danska agencija za hrano je restavraciji začasno odvzela znak smeško, s katerim potrošnike od leta 2001 usmerja k restavracijam in trgovinam, ki spoštujejo pravila ravnanja s hrano.

Vprašanje je, ali bo incident skrajšal dolge čakalne vrste na mizo v restavraciji Noma. Za nekatere termine so morali tisti, ki so želeli uživati v mojstrovinah glavnega kuharskega mojstra Reneja Redžepija in njegove ekipe, svoje mesto rezervirati že več mesecev vnaprej.

Restavracija Noma - 3

V restavraciji pripravljajo starodavno skandinavsko hrano, za katero so značilni prefinjeni, čisti okusi. (Foto: Reuters)

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 7
E.Nigma 09.03.2013 15:10:19
najboljšo gripo... :)
Več komentarjev