FOTO: Znanstveno sladkanje s sladoledom

Hiša eksperimentov tudi poleti ne počiva. Ker so temperature res zelo poletne, so sklenili, da bodo pripravili sladoled. Tako so naredili nov eksperiment, ki vključuje zdravo in sveže sadje ter tekoči dušik.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Sladoledologije

Hiša eksperimentov je tokrat znanstveno pokazala, kako se lahko naredi sladoled ... (Foto: Damjan Žibert)

Sladoledologije

... s pomočjo tekočega dušika. (Foto: Damjan Žibert)

Hiša eksperimentov je na Mesarskem mostu v Ljubljani pripravila Hišine Sladoledologije, znanstveno poučni šov, ki se konča z izdelavo sladoleda iz svežega sadja in tekočega dušika. Gre za okusno in zdravo znanost, ki ne redi in podarja vitamine, hkrati pa nudi poletno osvežitev na malo drugačen način, so dejali iz Hiše eksperimentov.

Hiša eksperimentov je sicer za obiske zaprta, a kot so javili, se že pripravljajo na nove eksperimente in obnavljajo stare, hkrati pa na Mesarskem mostu prirejajo znanstveno sladek šov. Kako se dela sladoled s tekočim dušikom, si boste lahko ogledali še 25. julija ter 1. in 8. avgusta. Ogled dogodivščine in sladoled sta brezplačna. V primeru dežja bo Sladoledologija potekala v Hiši eksperimentov.

Sladoledologije

In nastal je okusen in zdrav sladoled. (Foto: Damjan Žibert)

Prenesi v

Povezani članki

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 3
18.07.2015 19:20:26
V prevelikih kolicinah redi vse,tudi sadje...Pa tisti,ki se ze sekirate,da bi se zredeli zaradi sladoleda vam predlagam,da si privoscite dve kepici sladoleda namesto dva dcl Fante/Coca cole in ste lepo na istem hh.
Več komentarjev