Francozi za valentinovo z ostrigami v obliki srca

V Franciji, ki že od nekdaj slovi po romantiki in ljubezni, se je gojitelj ostrig domislil nove kulinarične ponudbe za dan zaljubljenih - ostrige, gojene v obliki srca. Romantična jed se je za zaljubljene sladokusce že znašla na jedilnikih najboljših francoskih restavracij.

Gre za kreacijo francoskega gojitelja ostrig Christopha Guinauta, ki že okoli deset let uspešno goji ostrige v obliki srca.

Vse se je pričelo z izpovedjo ljubezni njegove partnerice. "Podarila mi je ostrigo v obliki srca. Zelo sem bil ganjen nad školjko, ki je obliko sicer dobila po naključju," je povedal Guinaut in dodal, da je tako dobil idejo za gojenje ostrig v enaki obliki.

Guinaut, ki ostrige goji v kraju Port-Leucate v regiji Languedoc na jugu Francije, je preizkusil več različnih tehnik, preden je izpopolnil oblikovanje romantičnih školjk.

"Kako jih oblikujem, je moja skrivnost," je povedal Guinaut in dodal, da vsako leto stremi k izboljšanju procesa.

Po romantično oblikovanih ostrigah danes povprašujejo najboljše restavracije, med njimi tudi španska restavracija Can Roca iz Girone s tremi Michelinovimi zvezdicami, ki ji je britanska revija Restaurant leta 2015 podelila laskavi naziv najboljše restavracije na svetu.

"Ostrige prodajam po enaki ceni kot drugi, četudi je z njimi trikrat več dela. Tega ne počnem zaradi denarja," je povedal Guinaut in dodal, da le rad pomisli, da ljudje ob pogledu na ostrige doživljajo enaka čustva, kot jih je ob darilu partnerice doživel sam.
 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 3
 
flojdi 14.02.2017 16:06:23
.boge školjke.
Več komentarjev