Iz živalskega vrta ukradli pingvina

V živalskem vrtu v nemškem Mannheimu so pri večernem štetju pingvinov ugotovili, da je nekdo enega izmed njih ukradel. "Kdor verjame, da ima lahko to ptico za domačo žival, je šel preko vseh meja dobrega in zlega," pravijo v živalskem vrtu in nepridiprave pozivajo, da pingvina vrnejo, saj bo brez pravilne oskrbe poginil.

pingvin humboldt

Pingvin vrste humboldt ima brez posebne prehrane zelo malo možnosti za preživetje. (Foto: AP)

Neznanci so iz živalskega vrta v Mannheimu v soboto ukradli pingvina. Krajo so opazili pri večernem štetju pingvinov v ogradi. Iz živalskega vrta so pozvali, naj neznanci čim prej vrnejo pingvina, saj gre za zelo občutljivo žival, ki bo brez pravilne oskrbe poginila.

"Kdor verjame, da ima lahko to ptico za domačo žival, je šel preko vseh meja dobrega in zlega," je dejala tiskovna predstavnica živalskega vrta.

Približno pet kilogramov težek pingvin vrste humboldt ima brez posebne prehrane zelo malo možnosti za preživetje. Pogrešani ptič je visok med 50 in 60 centimetri, na peruti ima označbo s številko 53, vsajen pa ima tudi čip za prepoznavanje. Zato ga je praktično nemogoče prodati, je sporočila nemška policija.

Policija upa, da bo pri storilcu oz. storilcih zmagal razum in bodo kmalu vrnili pingvina.

V živalskem vrtu so že izključili možnost, da je ptica pobegnila oz. da jo ujel kakšen od plenilcev v živalskem vrtu.

Pingvini vrste humboldt sodijo v družino pingvinov očalarjev, ki pa se od ostalih pingvinov te družine ločijo po značilni maski na obrazu in črni črti na vratu.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 7
proofreader 15.02.2017 09:20:50
So vprašali leva in žirafo?
Več komentarjev