Kakšna je medijska prihodnost?

V Ljubljani je bila 1. konferenca medijske prihodnosti, ki jo je organizirala SOZD – Slovenska oblikovalska zadruga. Cilj SOZD-a je povezati ljudi in ideje ter jim poiskati in zagotoviti prostor, kjer bodo njihova dela našla pravo mesto.

Konferenca medijske prihodnosti - 2

Poleg uveljavljenih strokovnjakov, članstvo društvu brezplačno odpirajo tudi vsem mladim kreativcem. (Foto: Črt Piksi )

Slovenska oblikovalska zadruga (SOZD) želi z aktivnim vključevanjem v področja oblikovanja, grafike, fotografije, kreativnega tekstopisja in oglaševanja postaviti nove standarde kakovosti panogam, ki so zadnja leta vse bolj izpostavljene dejstvu, da se sodobne tehnologije prevečkrat izkoriščajo v smislu prevlade količine nad kakovostjo storitve.

Trgu želijo pokazati, da je prava vrednota kreativnega dela v njegovi avtentičnosti in avtorjevem odnosu do sveta. Novodobne tehnologije so del našega vsakdana, a jih uporabljamo zato, da z njimi poudarimo bistvo svojega pogleda na aktualne izzive, ne, da z njimi nadomeščamo manjko angažmaja, znanja in izkušenj. Verjamejo, da se bistvo odnosa do dela in poklica začne v osebni odgovornosti pozameznika in da so skupaj lahko le še močnejši.

Poleg uveljavljenih strokovnjakov, članstvo društvu brezplačno odpirajo tudi vsem mladim kreativcem, ki v sebi nosijo ideje in sanje, tako močne, da bi z njimi spreminjali svet. Verjamejo, da si bodo ti na svojih poteh lahko pomagali in da bodo s tem dvignili ugled panogam, v katerih delujejo.

Konferenca medijske prihodnosti - 3

Najboljših 12 so na dogodku natisnili na širokoformatnem tiskalniku. (Foto: Črt Piksi )

Kreativna fuzija, kakor so z drugimi besedami poimenovali 1. festival medijske prihodnosti, je bil odprt dogodek, ki se ga je udeležilo kar nekaj slovenskih strokovnjakov, pridružili pa so se jim tudi nekateri tuji gostje.

V duhu aktualnih izzivov SOZDA-a je potekala okrogla miza o smernicah njihovega področja dela in usmeritvah za naprej. Sledila je predstavitev novih tehnologij s področja grafike, tiska, upravljanja z orodji za urejanje strani in spletnih strani (Story Editor) in nekaj primerov dobre prakse. Konferenco so zaključili z ilustracijami v živo in prijetnim druženjem. 

Vzporedno s konferenco je potekal tudi natečaj, na katerega so povabili mlade slovenske oblikovalce in fotografe, ki so pripravili ilustracijo svojega pogleda na Fuzijo. Najboljših 12 so na dogodku natisnili na širokoformatnem tiskalniku in jim odstopili mesto v Prulčku.

Konferenca medijske prihodnosti - 5

Vzporedno s konferenco je potekal tudi natečaj, na katerega so povabili mlade slovenske oblikovalce in fotografe. (Foto: Črt Piksi )

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 0
Več komentarjev