Ko izgubljeno poročno obleko išče vsa dežela

Tess Newall se je poročila v prav posebni poročni obleki. To je namreč leta 1870 za svojo poročno obleko sešila njena praprababica. Nato pa jo je pred dnevi odnesla v čistilnico – in obleka je izginila. Zato se je odločila, da jo bo poskusila najti po družbenih omrežij, in na pomoč se je odzvalo na stotisoče ljudi.

29-letna Tess Newall iz Edinburga je lanskega junija dahnila večni da. Kot vsaka nevesta pa je želela nositi prav posebno poročno obleko – in zanjo je bila to poročna obleka njene praprababice Dore Torin, ki je obleko sešila za svojo poroko leta 1870.

"Obleka je bila zagotovo ena bolj posebnih stvari na moj poročni dan, bila sem presrečna, da sem jo lahko nosila," je medijem dejala Tess. "Vse do zaroke sploh nisem vedela, da obstaja, nato pa mi je babica dejala, da je na podstrešju škatla s prav posebno obleko. Ko sem odprla škatlo, nisem mogla verjeti, kako lepa je obleka, še lepše je bilo to, da obleka sploh ni potrebovala veliko popravkov."

Pred dnevi se je Tess odločila, da bo obleko odnesla na čiščenje. Toda ko se je vrnila, obleke ni bilo več. V pralnici so namreč zaradi finančnih težav zaprli vrata in določenih oblek niso več našli, domnevali so, da so določene obleke prodali, med njimi tudi njeno poročno obleko.

Toda Tess ni obupala, obrnila se je na Facebook, objavila fotografijo obleke in se podala na iskanje: "V čistilnici so izgubili mojo poročno obleko. Obleko je sešila moja praprababica leta 1870 ... Obleko so najbrž prodali. Prosim, delite to objavo, kajti obleko bi res rada našla ... "

Tako je do zdaj več kot 300 tisoč ljudi delilo njeno fotografijo. "Odziv je neverjeten. Za nas je to res velik del naše zgodovine. Počutim se krivo, da sem ravno jaz nekako izgubila obleko, hvala vsem, ki nam pomagajo pri iskanju," se je Tess zahvalila vsem za pomoč.

Nato pa je prišel težko pričakovani klic. Tess je klical lastnik prostora, kjer je bila pralnica, namreč v nekem kotu je našel vrečo, v kateri je bila čipkasta obleka: "Mami in oče sta se ravnokar vrnila iz pralnice, na našo srečo je bila v vreči resnično moja poročna obleka! Hvala vsem za takšen odziv in pomoč, od sreče skačem do lune."
 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 14
proofreader 12.02.2017 20:01:53
Kar čez noč zaprejo podjetje, če imajo finančne težave. Pri nas bi še mesece in leta vlekli agonijo.
Več komentarjev