Kupil hišo in v njej našel za 23 milijonov dolarjev umetnin

Newyorčanu je zagotovo uspela najdba življenja. Za 300.000 dolarjev je namreč pred leti kupil hišo v newyorškem predmestju Bellport, nato pa v garaži odkril umetnine, katerih vrednost je najmanj 23 milijonov dolarjev.

Slika - 2

Celotna zbirka umetniških del naj bi bila vredna kar 23 milijonov dolarjev. (Fotografija je simbolična.) (Foto: Thinkstock)

Šlo je za platna, ki predstavljajo življenjsko delo nekega umetnika.

Thomas Schultz je hišo kupil že leta 2007. Po nakupu je odkril v garaži velik kup slik in risb. "Na prvi pogled je bilo videti kot ropotija. Ko sem pogledal podrobneje, sem ugotovil, da gre za dela umetnika, ki jih je ta zbiral več kot 60 let," je za lokalno radijsko postajo Pix 11 priznal 46-letnik.

Šele pozneje je Schultz izvedel, da je hiša pripadala slikarju Arthurju Pinajianu, ki je umrl leta 1999. Pinajian ne velja za enega največjih umetnikov ameriške scene, vendarle pa je kot ekspresionist in ustvarjalec stripov pustil sledi v ameriški pop kulturi.

Da so strokovnjaki ocenili vsa slikarjeva dela, ki jih je bilo 70.000, je Schultz potreboval nič manj kot šest let. Skupno vrednost so ocenili na 23 milijonov evrov.

Do zdaj je Schultz že prodal nekaj umetnin in zanje dobil pol milijona dolarjev. Tako si je brez težav povrnil kupnino za nakup hiše.

Krama - 2

Schultz je umetnine odkril v garaži. (Foto: Thinkstock)

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 19
srfar 10.03.2013 10:52:50
Kupec pa je Dave Hester (YUUUP!) iz skladiščnih vojn.
Več komentarjev