Ko letalo 12 kilometrov nad Zemljo 'riše' jelko ...

Zakaj bi bila testna vožnja letala dolgočasna, če ni treba? Pilot čisto novega airbusa A380 je tako med testiranjem letala preletel velik del Nemčije, letel vse do severa Danske, pregled njegove poti pa je pokazal, da je na poti "risal" vzorec, ki je temu prazničnemu času še kako primeren.

Pilot letala airbus A380 se je iz Hamburga podal na več tisoč kilometrov dolgo pot, na kateri so testirali novo letalo za letalsko družbo Emirates. Letalo je preletelo velik del Nemčije, na poti zavijalo, obračalo, prestopilo mejo in se podalo na sever Danske. Pogled na spletno stran flightradar24, ki spremlja vsa letala med njihovim letom, pa je pokazal nenavadno pot, ki jo je pilot pravzaprav preletel. Letel je namreč tako, da je na nekaj več kot 12.000 metrih visoko izrisal jelko. In ne le to, jelka je dobila tudi okrasne bunke.

Testni polet

(Foto: Flightradar24)

Letos poleti so se na podoben način pozabavali tudi piloti konkurenčnega izdelovalca letal Boeinga. Njihov Dreamliner je na letu, kjer so testirali motor, nad ZDA zrisal obris letala. Pilot je vzletel iz Seattla, nato pa letel nad 17 državami, od Michigana do Teksasa. Obris je bil po dobrih 17 urah končan, letalo pa se je vrnilo nazaj v Seattle.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 9
 
janzzelj 14.12.2017 08:50:20
Vsak dan nam rišejo nad glavami, pa ne jelke... :(((
Več komentarjev