Loterijska milijonarka postala 84-letna babica

84-letni babici s Floride se je življenje obrnilo na glavo, saj je maja na loteriji zadela kar 590 milijonov ameriških dolarjev. In ker verjame v rek 'bolje vrabec v roki kot golob na strehi', je zahtevala takojšnje izplačilo nagrade in domov odnesla 371 milijonov dolarjev.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Gloria MacKenzie

Na sredini novopečena milijonarka Gloria MacKenzie, na desni njen sin ter levo od nje družinski prijatelj (Foto: Reuters)

Rekorden dobitek ameriške loterije Powerball, zaradi katerega je sredi maja v ZDA vladala prava evforija, gre v žep 84-letne babice Glorie MacKenzie iz ameriške zvezne države Florida. MacKenzijeva je zadela dobitek v višini 590 milijonov dolarjev in tako postala rekorderka – posamični dobitnik z največjim dobitkom v ZDA doslej.

Powerball

MacKenzijeva je v tem žrebanju vplačala pet listkov po 2 dolarja. (Foto: Reuters)

Novopečena milijonarka se je odločila, da bo takoj vzela dobitek v višini skoraj 371 milijonov dolarjev, namesto da bi ji v obdobju 30 let izplačali celoten dobitek.

In če so eni za rekordni dobitek vplačali tudi po 4000 evrov, je imela 84-letnica res veliko srečo, saj je loterijsko srečko za samo dva dolarja pred dvema tednoma kupila v lokalnem supermarketu v bližini mesta Tampa.

Gloria MacKenzie

MacKenzijeva zapušča loterijski urad, kjer je prevzela svoj dobitek. (Foto: Reuters)

V skladu z zakonom na Floridi objavijo ime dobitnika, se pa ženska sprva ni želela pojaviti pred novinarji, češ da želi ohraniti zasebnost družine, a so jo mediji množično pričakali pred loterijo, ko je prišla po svoje milijone. Spremljal jo je sin in družinski prijatelj, zraven pa je MacKenzijeva pripeljala še finančnega svetovalca.

Žrebanje Powerball

V ZDA je nekaj dni pred žrebanjem rekordnega dobitka 18. maja vladala loterijska mrzlica. (Foto: Reuters)

Koliko sorodnikov se bo zdaj nenadoma pojavilo na vratih 84-letnice, bo pokazal čas. Vsekakor ima babica precej milijonov, ki bi jih lahko razdelila med sorodstvo. Na vprašanja novinarjev, kaj bo storila z vsem tem premoženjem, MacKenzijeva ni želela odgovoriti, je pa prosila medije, naj družini še naprej omogočajo zasebnost.

Doslej največji loterijski dobitek v ZDA je bil sicer izplačan lani – 656 milijonov dolarjev, ki pa so si ga razdelili trije dobitniki. Možnost, da posameznik dobi največji dobitek na loteriji Powerball, je sicer ena proti 175 milijonov.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 23
Vanilia445 06.06.2013 13:57:56
babica, jaz sem tvoja žlahta v 54 kolenu . ali lahko kakih par milijončkov vstran dobim ?? :PP
Več komentarjev