Oglasno sporočilo

Makedonija vas vabi k aktivnem druženju z naravo

Makedonija je dežela z neverjetno naravno lepoto, impresivnimi možnostmi za sprostitev, uživanje in pustlovščine. Dežela naravnih čudes vabi da uživate v izobilju različnih barv – neskončni modrini jezer, zelenjem gostih gozdov, toplih barv pisanih dolin spomladi ali veličastno belino snega pozimi.

Makedonija ima površino 25.713 km2, od katerih je 80% hribovja, z 38 gorami in 20 vrhovi nad 2000 metrov nadmorske višine. Makedonija ima 3 narodna parka in 43 jezer, od katerih 3 tektonska, 25 ledeniških in 15 umetnih, ter neverjetnih 280 sončnih dni letno. Makedonija je dežela primerna za idelno ravnovesje med rekreacijo in relaksacijo.

Makedonija - 1

Makedonija je mirna, lepa gorovita dežela, kjer je hoja zelo razvit šport. Obstaja veliko pohodniških klubov po celi deželi. Kraji, ki jih turisti pogosto obiskujejo za gorske aktivnosti so: Jakupica, Šar Planina in Korab. Te gore so najbolj privlačne za turiste zaradi neverjetnega pogleda z gorskih vrhov, od koder lahko slikajo  krasne fotografije za zasebne zbirke.

Gorsko kolesarsrvo je šport v vzponu v Makedoniji, kjer je dobesedno tisoče off-road stez. Vsak gorski klub ima kolesa za najem in organizira regijske gorske kolesarske ture. Najbolj privlačna je kolesarska steza dolga 33 km skozi narodni park Mavrovo. Vsak letni čas ima svojo pravljičnost v narodnem parku Mavrovo. Zato je ta destinacija kot nalašč za poletne, ter za zimske čase. Zima v Mavrovem je očarljiva. Pozimi lahko obiščete snežno mesto Bunec in se odpravite na smučarske terene. Krasne zasnežene steze na gori Bistra prebudijo športnika v vas, teren pa ponuja tudi priložnost za nočno smučanje.

Makedonija - 2

Turistični center Popova Šapka je nameščen v srcu šarplaninskega gorovja na povprečni nadmorski višini 1700 metrov. Ker ima veliko sončnih dni, je v poletnem obdobju izhodišče za več gorskih pohodov in sprehodov po slikovitih pokrajinah, teren je idealen tudi za ljubitelje kolesarjenja. Vsako poletje tukaj poteka gorski kolesarski maraton »Šarski Vodi«. Najbolj značilna lastnost Popove Šapke je to, da je polovico leta pokrita s snegom. Sneg tukaj pada od novembra do maja in s svojo umirjevalno lepoto vabi vse ljubitelje zimskih športov.  V najstarejšem in najbolj znanem športno-rekreacijskem centru v Makedoniji  je na razpolago 35 km2 čudovitih smučarskih terenov. Popova Šapka ima več smučarskih stez, tri steze homogenizirane z FIS standardi, dve žičnici in devet vlečnic z zmogljivostjo 8000 smučarjev na uro. V zadnjem času Popovo Šapko obiskuje vse več ljubiteljev deskanja na snegu in ekstremnega smučanja. Na stezah poteka tradicionalni Šarplaninski pokal v veleslalomu in slalomu.

Nenavaden način odkrivanja lepot Makedonije. Jahanje na konjih v Makedoniji je razburljiva gorska tura daleč od vsakdanjih dražljajev in pritiska urbanega življenja. Nepozabna izkušnja in pogled, ki ga ni mogoče videti drugje. Krasne pokrajine narodnega parka Mavrovo so osupljive in ponujajo priložnost poskusiti najbolj slasten beli sir iz ovčjih staj Galičnika.

Makedonija - 3

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo: