Miška Mini bo dobila zvezdo na Pločniku slavnih

Miki Miška že ima svojo zvezdo na znamenitem hollywoodskem Pločniku slavnih, zdaj bo ta čast pripadla tudi njegovi prijateljici, miški Mini. Njena zvezda, ki jo bodo odkrili 22. januarja, bo 2627. zvezda na tem znamenitem hollywoodskem bulvarju.

Miki Miška - 3

Na Pločniku slavnih ima svojo zvezdo vrsta likov in sveta animiranega filma. (Foto: AP)

Na slovesnosti, kjer bo zvezdo na Pločniku slavnih dobila miška Mini, bo tudi pop zvezdnica Katy Perry in izvršni direktor Disneya Robert Iger.

Miška Mini sicer letos praznuje 90. rojstni dan. Prvič se je pojavila v črno-belem filmu Walta Disneya Steamboat Willie iz leta 1928. Od tedaj se je mišja dama v rdeče-beli pikčasti obleki pojavila v več kot 70 filmih.

Steamboat Willie je bil takojšnja uspešnica, saj je prišel v času, ko je tehnološki napredek na filmu in radiu preoblikoval množične medije. Do konca leta 1930 je bil Miki Miška zvezda več kot 100 risanih filmov, do leta 1947 mu je Disney tudi posojal glas. Do leta 1935 so se rodili še drugi Disneyevi junaki, poleg Mikijeve prijateljice Mini še racman Jaka, Pluto in drugi.

Na Pločniku slavnih ima danes svojo zvezdo vrsta likov in sveta animiranega filma. Miki Miška je bila prva zvezda animiranega filma, ki je svojo zvezdo dobil leta 1978 ob 50. rojstnem dnevu. Zajček Dolgoušček, v izvirniku Bugs Bunny, jo je dobil leta 1985, racman Jaka pa leta 2004.

Miki Miška - 4

Miška Mini letos praznuje 90. rojstni dan. (Foto: AP)

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 4
Skladnost 14.01.2018 14:04:13
Miki Miška pa je že dobil milijardico v NLB....
Več komentarjev