Facebook ima že več kot milijardo uporabnikov

Ustanovitelj Facebooka Mark Zuckerberg je prek svojega profila sledilcem sporočil, da priljubljeno družbeno omrežje vsak mesec aktivno uporablja in spremlja več kot milijarda ljudi.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

"Od danes zjutraj več kot milijarda ljudi aktivno vsak mesec uporablja Facebook. Če to berete: hvala, da ste dali meni in moji mali ekipi čast, da vam lahko strežemo. Pomagati milijardi ljudi, da med seboj komunicirajo, je neverjetno, ponižno in zagotovo nekaj, na kar sem najbolj ponosen v svojem življenju. Vsak dan delam na tem, da bi bil Facebook za vas boljši, in upam, da bomo nekega dne uspeli povezati tudi ostali del sveta," je Mark Zuckerberg sporočil svetu prek svojega Facebook profila.

Zuckerberg torej nima malenkostnih načrtov, saj je s slednjo izjavo nakazal, da bi rad povezal ves svet. Ali mu bo to pri številnih "lažnih" azijskih in ruskih družbenih omrežjih (na katerih je prav tako na milijone ljudi) tudi uspelo, pa je že drugo vprašanje ...

Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg je ponosen, da preko Facebooka komunicira več kot milijarda ljudi. (Foto: Reuters)

Tiskovni predstavnik Facebooka je sporočil, da se ena oseba od sedmih že uvršča v skupino aktivnih uporabnikov Facebooka.

Če bi bil Facebook država, bi bil na tretjem mestu po številu ljudi. Na prvem bi bila še vedno Kitajska (1.347.350.000 prebivalcev), sledila bi Indija (1.210.200.000 prebivalcev), nato pa bi bila "država" Facebook. Njen povprečni "državljan" pa je star 22 let.

Poznavalci so pozorni tudi na dejstvo, kako hitro je omenjeno družbeno omrežje doseglo toliko uporabnikov. Pravijo, da je Facebook v osmih letih od svojega obstoja storil velikanski napredek oziroma kar zgodovinski korak. Tudi televizija in mobilni telefoni se niso tako hitro razširili med globalnih prebivalstvom, pravi strokovnjak Steve Rubel.

Najprej so imeli dostop do Facebooka le določeni izbranci, in sicer študenti nekaterih ameriških univerz. Nato se je leta 2005 ustanovitelj Mark Zuckerberg odločil, da bo vrata Facebooka odprl tudi za dijake in študente v ZDA, Kanadi, Mehiki, Avstraliji, Veliki Britaniji in na Irskem. Vabilo k pridružitvi so poslali tudi zaposlenim v podjetjih Apple in Microsoft. Leta 2006 so vrata Facebooka odprli za vse. Že januarja tega leta je imel 25 milijonov uporabnikov.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 34
Lovetake 08.10.2012 16:35:10
Jaz osebno imam FB račun in v tem nevidim čisto nič naobe.Če želim kontaktirati družinske člane ki so v tujini,prijatelje s katerimi se poredko videvam in punco s katero se nemoreva vsak dan videvati v živo,sem zaradi tega ovca in bedak,kot tu nekateri pametnjakoviči pišete?Malo se zamislite in si priznajte da sami iz sebega delate norca z takimi komentarji.In nisem noben 15-letnik z srednje šole da nebo pomote.
Več komentarjev