Najdražji oldtimerji za kralje

Avtomobili že od njihovega izuma pred več kot sto leti niso le prevozna sredstva, temveč tudi statusni simbol, orodje za samopotrjevanje in igračke za na podstavek v dnevni sobi.

najdražji oldtimerji-7

Igračka Bernieja Ecclestona (Foto: carpedia.ru)

Avtomobilska podjetja na avtosalonih velikokrat pokažejo svoj najboljši model iz preteklosti, ki predstavlja kvaliteto in večnost podjetja. Tako kot vino, se tudi nekateri avtomobili s časom dražijo. Nekateri modeli dosegajo vrtoglave vsote na dražbah, kupujejo jih mogočneži, kralji in uspešni poslovneži. Tako je vodja Formule 1, Bernie Ecclestone kupil Mercedeza 540K, letnik 1937, za 6.1 milijona evrov. Ni pa to najdražji avtomobil s častitljivo letnico proizvodnje.

Med zelo zaželene sodijo vozila starejših letnikov znamk Rolls-Royce, Ferrari, Bugatti in druga. Poleg ' vintage' izdelave in izgleda, visoko ceno določa tudi število modelov v seriji.

Kaj prepriča bogate posameznike, da na široko odprejo denarnico in za prevozno sredstvo odštejejo milijone zelencev? Zakaj je za nekoga neko staro vozilo lahko vredno toliko, kolikor bi odštel za srednje veliko podjetje? Preberite in predvsem poglejte galerijo prestižnih oldtajmerjev ter presodite sami.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 2
Jan Horvat 08.04.2010 15:59:13
brezveze škoda dnarja za take avte ma dej
Več komentarjev