Nemški policisti šli iskat eksplozivno telo, našli pa ...

Policiste v nemškem Brettenu, blizu Karlruheja, je poklical starejši moški, ker se je ustrašil, da je na svojem vrtu našel eksplozivno telo iz druge svetovne vojne. A ko so ti prišli preverit situacijo, so našli nekaj povsem drugega.

Buča, ki so jo zamenjali za bombo

Za preplah 81-letnika je bila kriva jedilna buča ... (Foto: AP)

Policisti so presenečeno odkrili, da jih je zaskrbljeni državljan poklical, ker je na svojem vrtu našel velikansko jedilno bučo. V Brettenu jih je namreč poklical 81-letnik, ki se je ustrašil, da je na svojem posestvu našel neeksplodirano bombo.

Policija je ugotovila in zapisala, da je našla "objekt, ki je zares deloval kot velika bomba, a je bila samo 40-centimetrska jedilna buča".

"Sporna" buča je tehtala okoli pet kilogramov, očitno mu pa jo je nekdo vrgel preko plota na vrt, saj sicer sam buč ne goji, je zatrdil. 

Neeksplodiranih bomb po Nemčiji sicer najdejo kar precej, predvsem na velikih gradbiščih, zaradi česar so morali nekajkrat, zaradi varnosti, že evakuirati okoliške prebivalce, dokler strokovnjaki niso poskrbeli za deaktivacijo oz. uničenje.

Tokrat, na srečo, to ni bilo potrebno ...

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 19
 
RamzesII 08.11.2017 20:39:40
Ga je pa moralo biti sram, ali vsaj precej nerodno. Čudno je, da je bil samo ena, ... ali na vrtu ni bilo rastišča, vira buče.
Več komentarjev