Odprli bodo muzej Vojne zvezd, vreden 950 milijonov evrov

V Los Angelesu bodo odprli nov muzej, v katerem bo na ogled kolekcija Vojne zvezd filmskega ustvarjalca Georgea Lucasa, je sporočila muzejska uprava. Datum odprtja še ni znan, sicer pa je Lucas leta 2012 franšizo prodal Disneyju za neverjetnih 3,8 milijarde evrov.

George Lucas

V muzeju bo tudi veliko predmetov iz zasebne zbirke vizionarja Georgea Lucasa. (Foto: Reuters)

V Muzeju umetnosti pripovedi bo na ogled postavljena osebna zbirka umetnosti in filmskih spominkov Georgea Lucasa. V obsežni kolekciji bodo razstavljene različne umetnine, od slik Edgarja Degasa in Pierra Augusta Renoirja do originalnih risanih stripov ustvarjalca Charlesa Schultza.

Na muzejski spletni strani so zapisali, da bodo v muzeju razstavljeni tudi celuloidni trakovi z animacijami klasičnih Disneyjevih filmov in originalni model vesoljske ladje iz filmov Vojne zvezd Millennium Falcon.

Lucas bo za muzej odštel okoli 950 milijonov evrov (milijarda ameriških dolarjev). Ta strošek vključuje umetnine, stroške gradnje in opremo, vredno okoli 380 milijonov evrov, je poročal časnik Los Angeles Times.

Muzej so prvotno nameravali zgraditi v Chicagu, vendar so načrt zaradi nasprotovanja skupine okoljevarstvenikov opustili.

Lucas, ki danes šteje 71 let, velja za enega najuspešnejših filmskih ustvarjalcev v ZDA. V svoji karieri je ustvaril veliko uspešnic, kot so znanstvenofantastična saga Vojna zvezd, pustolovski film Indiana Jones in klasika Ameriški grafiti. Franšizo Vojna zvezd je sicer leta 2012 prodal Disneyju za neverjetnih 3,8 milijarde evrov (4 milijarde ameriških dolarjev).
 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 1
 
Dalko 11.01.2017 14:03:07
Neumnost kam vse Amerika meče denar.. a za normalen zdravstveni sistem, brezdomce, nasplošno vsakodnevno problematiko pa denarja ni. Samo za šov in vojsko :)
Več komentarjev