Ali pismo razkriva, da je iskrica med Diano in Charlesom hitro ugasnila?

Princesa Diana je svoji pomočnici ob različnih priložnostih napisala pismo. Ena izmed takšnih so bili tudi medeni tedni, v pismu pomočnici pa je princesa zapisala, da so bili odlična priložnost, da je nadoknadila spanec, zaradi česar mnogi sklepajo, da med njo in princem Charlesom že od začetka ni bilo strasti.

Princesa Diana in princ Charles

Diana in Charles sta se poročila leta 1981, že leta 1992 pa sta zaživela ločeno. (Foto: AP)

Zakon med princeso Diano in princem Charlesom je bil že na začetku obsojen na propad, razkriva pismo, ki ga je svoji pomočnici napisala Diana. Sodeč po pismu je njuna iskrica, če je sploh kdaj bila, ugasnila zelo hitro. 

Diana je namreč z medenih tednov 15. avgusta 1981 svoji pomočnici Jane Parsons poslala pismo, označeno s kraljevim grbom, v njem pa zapisala: "Medeni tedni so bili odlična priložnost, da sem nadoknadila spanec."

Charles in Diana sta se poročila julija 1981, leta 1992 sta zaživela ločeno, leta 1996 pa sta se dokončno ločila.

To pismo je del korespondence med Diano in kraljevsko pomočnico, ki bo naslednji mesec na voljo na dražbi v Gloucestershireju. Med pismi je tudi seznam poročnih daril, posušeno cvetje Dianinega poročnega šopka, zahvalna pisma, božične voščilnice, fotografije, povabila na številne kraljeve dogodke. 

Med korespondenco je tudi podroben seznam 4500 daril, ki jih je po rojstvu princa Williama prejela družinica, ter 24.000 pisnih zahval, ki so jih ob različnih priložnostih v njenem imenu poslale pomočnice.

Princesa Diana in princ Charles

Je iskrica med Diano in Charlesom res tako hitro ugasnila? (Foto: AP)

Ob 21. rojstnem dnevu je dala poslati pisma celemu osebju in izrazila "hvaležnost, da tako čudoviti ljudje skrbijo za nas". Zapisala je tudi, da upa, da osebje ni "izmučeno, zgarano in premalo plačano".

Od osebja je ob Williamovem rojstvu prejela srebrn okvir za fotografije, zato je Parsonsovi in drugim poslala zahvalo: "Imam nešteto Williamovih fotografij, zato sem zelo vesela, da bom lahko eno uokvirila za najino spalnico."

V pismu, ki ga je napisala 5. julija 1983, je opisala svoje veselje nad tem, da je videla svojega sina, ko se je vrnila s kraljevskega obiska Avstralije. Parsonsovi je napisala: "William naju je takoj prepoznal, kar je veliko olajšanje, saj včasih otroci svojim staršem zamerijo, da so jih zapustili. Čudovito je biti spet doma in upam, da nama letos ne bo treba več potovati... Pobožne želje!"

Princesa Diana in princ Charles

Princ William se je rodil junija 1982. (Foto: AP)

Nekaj dni po Williamovem rojstvu sta svojemu osebju pismo napisala tako Diana kot Charles. "Vem, da vas je zasul plaz pošte. Ne obupujte, ne bo novega otroka, dokler si povsem ne odpočijem," je zapisala Diana.

Princ Charles pa se je v svojem pismu "opravičil za vse dodatno delo, ki bo verjetno pristalo na vas".

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 19
 
PazTir 20.03.2017 08:13:25
Če je Diana kdaj imela rada čarlsa, pol sem jest bicikl. Če mene vprašate, je čarls človek, ki se ga ne da imeti rad. Lahko ga bolj ali manj dobro prenašaš, ampak rad imeti to ne estetsko oblikovano nesrečo, to pa najbrž ne gre. ;-))
Več komentarjev