Poročeni moški zaslužijo več

Izsledki najnovejše nemške raziskave so pokazali, da nekateri poročeni moški ne glede na leta, izobrazbo in izkušnje zaslužijo kar za tretjino več kot samski.

poroka

Poročeni moški zaslužijo več, ker imajo boljše delovne navade. (Foto: Reuters)

Analize nemških strokovnjakov so pokazale, da imajo poročeni moški v primerjavi z neporočenimi v povprečju za sedem odstotkov višjo plačo. Tisti, ki živijo v zakonski zvezi, imajo tudi za štiri odstotke višje prihodke od moških, ki živijo pri svojih starših. Rezultate povezujejo z dejstvom, da se pri moških, ki vstopijo v zakonsko zvezo, bolj razvijejo delovne navade.


Raziskovalci z univerze Bielefeld, ki so preučevali kar 12.245 posameznih primerov, pravijo: "Poročeni moški so na delovnem mestu bolj prizadevni, zaradi česar posledično prejemajo tudi višje plače."

Toda očitno tudi s tem niso zadovoljni. Ugotovili so namreč, da so po drugi strani poročeni moški pogosto nezadovoljni s svojimi plačami in se zaradi zaslužka pogosteje pritožujejo od samskih moških.

poroka

Kljub temu da zaslužijo več, se poročeni moški še vedno pogosteje pritožujejo zaradi plač. (Foto: Reuters)


 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 7
Streljačko 02.02.2010 00:58:38
Kaj me provocirate s temi porokami. Kot da je razmnoževanje nujno? A ste sploh srečni? hehehe... večina se jih je napačno poročlo in tu ne pomaga ne dobra plača. Tepla jih bo napaka. hehehe
Več komentarjev